Soms is het om te lachen

Harrie 13 jun 2019

Had jij dat ook, nadat bekent werd dat de pensioenen toch werden gekort ook na het pensioenakkoord, dat een glimlach niet te onderdrukken was gepaard gaande met een diepe zucht en verwensing.
Waarom die glimlach verscheen op mijn gezicht ?omdat we allang weten dat “er moet iets niet kloppen “aan het pensioenakkoord. En jawel juist nu op de valreep van het referendum komt het rapport naar buiten dat de pensioenen toch gekort gaan worden in de toekomst omdat de pensioenfondsen hogere buffers moeten aanhouden en dus hogere premies betaald moeten worden.

Komisch? nee…helemaal niet en daarom ook die diepe zucht en de verwensing er achteraan.
Want je ziet dingen in het akkoord staan waarvan je bijna wel kunt nagaan dat dat niet zal gebeuren . Bijvoorbeeld ook dat ik het niet zie gebeuren dat voor zware beroepen iets te regelen is. En wel om de doodeenvoudige reden dat als het in de cao`s geregeld moet worden dat het bedrijf 3 jaar lang 19000 euro zou moeten betalen .
Het moet nog uitgewerkt worden zegt men zo ook dat men wil bestuderen of men ook met 45 dienstjaren met pensioen kan en volgens mij zal die studie of het kan ook wel zoveel tijd in beslag nemen dat diegene met 45 dienstjaren nu dus naast de pot zal piesen. Jongeren die pas met 25 jaar gaan werken zullen dus ook tot hun zeventigste moeten werken .

Weet je wat ook zo komische en toch niet om te lachen is , dat de media ons wil doen geloven dat oude grijsaards die allang met pensioen zijn gaan beslissen over de toekomst van de pensioenen en gelden van de fondsen.
Ik vergelijk het een beetje met een ouder die toen die jong was een huis kocht en nu heeft afbetaald het risico toen nam met de hypotheek en nu zou kunnen genieten van de lage lasten of het huis zou verkopen en zou genieten van zijn geïnvesteerde geld .
En nu zou dus een jongere ( kind ) dus kunnen zeggen …”het is ook van mij dus ik ga erover?
Kijk nu gun ik mijn dochter het hele huis en al mijn spaargeld maar” dat “zal ze nooit in haar hooft halen om te eisen omdat ze weet dat ik er altijd hard voor heb moeten werken en daarom gunt ze me dan ook een onbezorgde oude dag.

En schijnbaar zijn er toch nog lieden die niet zien dat het geld in de pensioenpotten de hypotheek is die de ouderen hebben betaald en dat dezelfde oudere het risico hebben genomen dat zijzelf misschien er geen profijt van zullen hebben omdat men de pensioenleeftijd niet zal halen.

Dus met een zucht en glimlach over geen solidariteit met jongeren.