‘Hormoonhuishouding’

Anouscka Brabers 14 jun 2019

Dag beste lezer, lezeres of ‘mede lijder’,

Bij ons thuis is het een ware ‘Hormoonhuishouding’ tegenwoordig!
Wij, alle gezinsleden, gaan gezamenlijk door een periode waarin we ons moeten bewegen door een waar ‘mijnenveld’ van Oestrogeenbommen, Progesteronmijnen, Testosterongranaten en op hol geslagen Hypothalamussen (Nee, dit zijn geen vogels).

Ik zal het ook even uitleggen voor de lezer die zich nog niet in deze horrorhormonen en hersenkwabben heeft verdiept. De overgang, de midlife en de pubertijd komen gezellig dagelijks samen in ons voorheen zo gezellig en tevreden thuis. Het probleem uit zich op een heel verrassende manier en op de gekste momenten van de dag. Gezinsleden die elkaar aankijken alsof zij vreemden van elkaar zijn… onenigheid over futiliteiten… lachaanvallen en ja, zelf woede-uitbarstingen zijn aan de orde van de dag.

We vragen ons steeds af wat er toch mis gaat? Waar houdt deze achtbaan van emoties op? Help!!

Ondertussen zoeken we troost in onze liefste bezigheden. Manlief wil graag weer een oude hobby opzoeken die gepaard gaat met veel ronkend lawaai, u snapt het al, een motor! Puberzoon probeert vooral alles wat een puber leuk aan het leven vindt te onderzoeken…. ahum! Mams is de ware balans aan het zoeken in gezin, gezondheid, werk en vrije tijd wat overigens veel vrije tijd kost…. 🙂

Hopelijk zitten we over een tijdje smakelijk te lachen over deze roerige periode in ons aller leven. Voor nu nemen we onze ‘Hormoonhuishouding’ nog maar even serieus…..

Anouscka