Het enigste wat ontbreekt is een bezem

Rachida Issaoui 13 jun 2019

Het lijkt alsof ik ben gestruikeld over mijn midlife en met mijn neus op mijn prioriteiten ben gevallen. Opeens is het glashelder wat en wie ik leuk vindt. Terugblikkend op mijn jonge jaren wist ik weinig, maar juist mijn ervaringen van toen en vooral teleurstellingen hebben ervoor gezorgd dat ik nu als een koningin op mijn troon zit, want opeens ben ik ouder en wijzer.

Ouderdom komt met gebreken, maar gaat wel gepaard met lessen leren en op een goede dag kun je adviezen geven, want je bent door schade en schande wijzer geworden. Het klinkt allemaal heel positief natuurlijk maar eerlijk gezegd vond ik de onbezorgdheid van mijn jeugd als een frisse wind. Een wind die me weliswaar vaak heeft omver geblazen maar dat geeft niet want het kwam meestal wel goed.

Nu ik ouder ben ken ik mezelf beter en hierdoor kan ik beter mijn grenzen stellen. Eerlijk gezegd vindt ik het nog steeds een luxe woord. Het klinkt als je prio kennen. Mijn prio zijn de mensen die belangrijk zijn en de dingen die ik leuk vindt om te doen en vooral mijn heilige tijd die ik niet zomaar wil verspillen aan mensen en zaken die vruchteloos zijn.

Klinkt als een heks toch, het enigste wat ontbreekt in mijn leven is een bezem. Tja de tijd vliegt ook en daarom ervaar ik tijd als heel kostbaar en wil deze benutten als een baby’tje dat ik heen en weer wieg, met veel zorg en liefde.

Per slot van rekening is tijd ook een prio.
Herken je prio’s en benut je tijd goed, en doe vooral goed, want wie goed doet goed ontmoet 🙂