MENSWAARDIG PENSIOEN LEEFTIJD VOOR ALLEN

James Hupkens 19 mei 2019

Staken in belang voor iedereen!

Op 28 mei wordt gestaakt door personeel van openbaar vervoersbedrijven. Voor een menswaardig pensioengerechte leeftijd voor iedereen in Nederland.
Doel van onze stakers is het bevriezen van de pensioengerechte leeftijd op 66 jaar. De leeftijd waarop elk gepensioneerde recht heeft op AOW om een menswaardig bestaan te kunnen leiden. Wij pensioengerechten kunnen dan als kiezers en belastingbetalers van Nederland genieten van ons oude dag waarvoor wij allen ook maandelijks premies voor betaald hebben.
Mark Rutte en zijn regeringsvrienden gunnen ons als toekomstige gepensioneerde kiezers en belastingbetalers niet om op menswaardige wijze van onze oude dag te genieten. Ze willen dat wij langer blijven werken dan tot ons 66ste jaar. En dat we maandelijks ook minder pensioengeld krijgen waar we recht op hebben. Doel van Mark Rutte en zijn politieke vrienden is om het pensioenstelsel uiteindelijk af te schaffen. En dat wij als kiezers geen pensioen meer krijgen.
Waarom wil Rutte de pensioen afschaffen? Hij zegt dat de pensioenfondsen, die onze pensioenen moeten betalen, te weinig geld hebben om al onze gepensioneerde kiezers een menswaardig pensioen-inkomen te geven elke maand.
Door de leeftijd waarop je recht hebt om pensioen te ontvangen te verhogen van 66 jaar naar zelfs 70 jaar en meer, hopen Rutte en zijn politieke vrienden dat vele werkende kiezers voor hun pensioengerechte leeftijd dood gaan. Dan hoeven ze aan de gestorven kiezer geen pensioen meer te betalen.
Oorzaak dat de pensioenfondsen, die ons opgespaarde pensioengeld moeten bewaren, te weinig geld hebben is de bankencrisis van 2008. Die crisis begon bij Amerikaanse banken. Bankmensen hebben toen gezorgd door onverantwoorde speculaties waardoor ook de Nederlandse banken te weinig geldreserves hadden. Rutte en zijn politieke vrienden hebben toen 20 miljard euro belastinggeld gebruikt om aan de banken te geven.
De Nederlandse pensioenfondsen hadden vele aandelen uit Amerika die door de crisis niets meer waard zijn. Hierdoor hebben onze pensioenfondsen te weinig geld door fouten van bankmensen in Amerika en Nederland.
Rutte zegt dat er geen geld is om alle kiezers die 66 jaar worden een menswaardige pensioen te geven. Dat had wel gekund als Rutte zijn vrienden bij de grote ondernemingen jaarlijks dividendbelasting had laten betalen.
En Rutte en zijn zakenvrienden kunnen ver voor hun 66ste jaar wel met pensioen gaan met enorme salarissen en bonussen. Rechtsgelijkheid?