Hé, vervelen is oké!

Tami Groenendijk 1 apr 2019 / 10:37 uur

2019 is alweer een tijdje onderweg, en we zijn druk met van alles en nog wat. Onze goede voornemens behalen, tickets kopen voor Appelpop, vanavond naar die nieuwe film van Star Wars, Oh, en tussendoor even naar school/werk…

Het begrip ‘vervelen’ is voor ‘velen’ makkelijk uit te leggen: het is saai, het is irritant en je schiet er niks mee op. Altijd is er wat te doen, maar toch komt dat moment een keer voor, dat er niets te doen is. Nou ja, niets… Er is genoeg te doen, maar de ‘zin’ is ver te zoeken. Je begint je te vervelen.

Wanneer het gevoel van deze nutteloosheid ontstaat, zoeken negen van de tien mensen dan ook direct een oplossing. Er wordt gelijk gegrepen naar een nieuwe serie op Netflix of een vlog van Nienke Plas. Het is iets waar je altijd op terug kunt vallen en het dus een aantrekkelijk medicijn kan zijn tegen verveling. Maar leg al die medicijnen en andere oplossingen even aan de kant, en ga je gewoon een keer vervelen.

Het schijnt echt goed voor je te zijn. Een keertje vervelen. Gewoon even niets te doen hebben. Je hebt de tijd om eens goed na te denken; Waar sta ik nu in het leven? Wat zijn de plannen voor aankomende week? Ook blijkt het zo te zijn, het is bewezen, echt, dat je creatiever gaat denken als je je verveelt. Zo’n verveelmomentje kan dus heel nuttig zijn.

Ik heb het in ieder geval geprobeerd te accepteren. De verveling. Het is af en toe echt lekker, niks doen en al je gedachten en zorgen even laten gaan. Het hoort bij het leven dus deal er mee zal ik zeggen.

Reageer op artikel:
Hé, vervelen is oké!
Sluiten