As Ons Almal Ons Plig Doen

Peter Rensch 29 apr 2019

Buma van het CDA heeft het over kansloze jongeren die het oergezellige wijdse centrum van Ter Apel onveilig maken en de kouwe rillingen lopen mij over de rug.

Ik kreeg waarempel een beetje de indruk dat separatisme een exportproduct is…van jullie.
Kijk, voor de éxport worden dingen op een bepaalde manier verpakt. Dit met als doel dat ze de overtocht halen. Er zal maar vantevoren voor zijn betaald zeg. Ja?

"We" hebben het hier over mensen ja. De extreem ongenoeglijke indruk rijst dat u meent dat je hier een soort van afzijdig verslag kan doen en klinisch vast kan stellen/op kunt tekenen dat als Hitler een Néderlander was geweest dat jullie allemáál Duitsers waren geweest.

Ík snap dat het politiek is. Politici hebben niets te geven, en ik zou ze geen (papieren;) megafoon betekenen. Ik zou me eigen de hel inschamen als ik jullie was. Mèt een biertje en een doje hoop Engelsen in een kroeg. Netjes, niet rokend en volledig vólgens de regels en bínnen de wet. Lallend zou ik (als ik jullie was;) obstinaat, vrij en onverveerd openlijk, beschermen tegen buitenlanders (da’s inclusief Hongaren, Bulgaren en Roemenen). A-Lafend zou ik het vraaje blonde biertje beschermen en mien plig doen en stélling nemen tegen, euhr, néé, nee, vóór! Vóór de vrijheid en tégen de óp de inktpot neergestreken UFO’s*.

Groet,
Peter Rensch

*De UFO op de inktpot: Een symbool voor alcoholdrinkers, gelijk rood licht bij een kruispunt met stoplichten, dat verwijst naar de fantastische schade die buitenlanders kunnen vertegenwoordigen. Een symbool en een drager van en voor xenofobie. Of daar heeft het (die vliegende schotel op de inktpot) wat mee te maken. Je weet.