Nadrammen. Je deed het beter? Nee toch

Harrie 22 mrt 2019

Het spel is gespeeld . De winnaar FvD wordt geluk gewenst door de andere partijen, maar toch hebben ze nog steeds de volle overtuiging dat het niet eerlijk is dat men verloren heeft.

En nu na de verkiezingen als de stofwolken zijn neergedaald, heeft men nog niet door dat men op democratische wijze is verslagen. De oude politiek wrijft zich in de handen want Forum voor Democratie zou weleens niet alle zetels kunnen bezetten. Kinderachtig en nogmaals heel kinderachtig, het zijn gewoon slechte verliezers die volgens hen zelf de democratie en wijsheid hoog in het vaandel hebben.

En ja .. er zullen tussen de Statenleden echt wel enkele kwibussen zitten, die de boel even ophouden en daar lacht de oude politiek dan om met gespeelde leedvermaak. Maar ze hebben ook zelf schurft zat om te krabben, zegt men hier dan maar.

En dan hebben we nog degenen die niet zelf kunnen denken onder ons; die overal een complottheorie in zien en doembeelden oproepen om … tja …om wat? Dit is een democratische partij en democratisch gekozen, niet moeilijk toch?

Ik had zelf ook graag gezien dat de gevestigde politiek daadkracht zou uitstralen tijdens het debat na de aanslag in Utrecht. Maar men zat als geslagen honden in de stoelen en stonden Baudet maar af te vallen, want waar haalde die man het lef en disrespect vandaan om door te gaan met de verkiezingen.

Gespeelde verontwaardiging? Ik zou het niet weten, maar als een halve gek in een tram schiet en Nederland vervolgens plat legt, dan is dat volgens mij ook niet goed. Het zou te veel eer en aandacht zijn voor iemand die hier niet los moet lopen.

Maar om ook even op de verontwaardigde heren en dames in de Brexit te komen. Het gaat er al helemaal niet om de Brexit geordend uit de EU te laten gaan maar ..het hoge woord is eruit .. om een voorbeeld te geven dat andere landen het niet in het hoofd halen om Engeland, maar te volgen om ook maar uit de EU te willen treden .
Wij als Nederland zullen dus altijd moeten betalen voor de EU en kunnen er niet uit en de Oost- en Zuidelijke landen krijgen we er nooit uit ze zullen wel gek zijn .

Het mag wat kosten als je iets met alle middelen bij elkaar wilt houden wat nooit samen gaat en wil. Er moet, als Engeland uit de EU gaat, een grens komen tussen Noord-Ierland en Ierland. Hoezo? Men kan als EU zelf de zuidelijke grenzen niet beschermen? Of denk men dat asielzoekers via Noord-Ierland de EU binnen wil komen.

Het is een slechte eigenschap, blijven nadrammen bij verlies.