Donald Trump…een leider om trots op te zijn…

Tim van Zanten 12 mrt 2019

Waar zijn we de laatste jaren toch in beland met zijn allen. U weet het vast nog precies. 8 november 2016, Donald Trump wordt de nieuwe president van Amerika. Velen kenden hem al van de bijrol in de (ieder jaar weer veel te veel bekeken) film ‘’Home Alone’’, maar dat hij ook als wereldleider kon fungeren, had nog niemand gedacht. Er valt ook nog over te twisten of deze man de laatste jaren heeft laten zien dat hij meer waard is dan 10 seconden in Home Alone.

De muur, die welbekende muur die Trump al vanaf zijn eerste dag op de grenslijn tussen Amerika en Mexico wilde plaatsen. Dit verhaal heeft eindelijk weer genoeg lading gekregen om weer in het nieuws te komen. Na een compromisvoorstel tussen Mexico en Amerika die inhield dat Trump de muur tóch niet in het geheel kon laten financieren door de Mexicanen, heeft Trump de noodtoestand uitgeroepen. U weet wel, datgene dat vaak gedaan wordt in een ‘’noodsituatie’’.

Trump gebruikt het in dit geval om te zorgen dat het zijde draadje aan vertrouwen tussen Mexico en Amerika weer doorgeknipt wordt. Want zeg nou zelf, als wereldleider kun je je beter bekommeren over een muur waarvan alleen jij wilt dat die bestaat. Al die onbelangrijke zaken als vertrouwensbanden met de andere landen op de wereld en dergelijke komen later wel.

Hoe dan ook, de muur zal er zeer zeker komen en wel op de kosten van de Mexicanen. Met het uitroepen van de noodtoestand heeft Trump het dus ook voor elkaar gekregen om een beslissing te maken die zelfs tegen de wil van de republikeinen zelf is. Wel één groot voordeel, dat geld dat Donald Trump nu bespaart op het bouwen van de ‘veelgevraagde’ muur, kan nu besteed worden aan betere doeleinden. Waarschijnlijk is Amerika al bezig met een op afstand bestuurbare ijsmachine voor Trump en een BMW voor Trump die kan zingen en koken.

We kunnen dus blij zijn met zo’n wereldleider die alles aan de kant zet voor de wereldbevolking. We kunnen verwachten dat Trump de komende tijd nog veel zal gaan betekenen voor de wereld. En als blijkt dat hij niet herkozen wordt als president, kan hij nog altijd kijken of de nieuwe kerstfilm van 2020 nog een bijrol voor hem heeft.