Exit Sesamstraat

Jacco Oldenburg 28 feb 2019

WTF!?

Meneer Aart vertelde gistermiddag op Radio 538 dat Sesamstraat binnenkort exit is. De Pater familias van Sesamstraat geeft aan dat de baas van Sesamstraat heeft verklaard dat het programma niet meer van deze tijd is en de woordvoerder zegt dat de NTR ‘de intentie’ heeft door te gaan. De intentie! Dat klinkt niet vastberaden, meneer de woordvoerder!

Die nukkige meneer Aart kon wel eens gelijk krijgen!

Poehé! We hebben het hier wel even over Sesamstraat! Dé straat die er altijd was en is geweest. Dé straat die altijd en voor iedereen te vinden is. De enige straat van Nederland waarin verschillende karakters elkaar alleen maar lijken te versterken in plaats van elkaar het leven zuur te maken.

Wie is er niet mee groot geworden? De baas van de NTR, Lil’ Kleine, Roel van Velzen; noem maar op!

Nee, de sfeer in de altijd zo vredige straat is volgens meneer Aart grimmig te noemen. De eigengereide bewoners van de Straat der straten beleven deze mokerslag allemaal op hun eigen manier.

Pino reageerde verbaasd. Bert was vol ontzetting omdat hij niet van verandering houdt, hij houdt van continuïteit. Ernie daarentegen hoorde niets omdat ie een banaan in zijn oor had. Tommie was tot aan dit bericht vrolijk, maar zijn stemming sloeg ineens om; plotseling was hij geïrriteerd en ging Ieniemienie pesten. Ieniemienie leek de ernst van de zaak niet echt door te hebben en reageerde wat gelaten. Buurman Baasje was duidelijk in zijn commentaar en voelde zich aangetast in zijn domein. Hij riep dat die pisvlekken van de NTR niet in zijn tuin mochten komen en een hekel had aan spelende kinderen, oftewel, managers. En Hakim? Die onthield zich van ieder commentaar maar stak, buiten het zicht van de camera’s, twee middelvingers op naar de baas en woordvoerder van de NTR.

En ik?

Als de NTR niet snel de woorden ‘de intentie’ intrekt, dan stuur ik tante Gerda hoogst persoonlijk op ze af om ze met haar mattenklopper alle hoeken van het NPO-pand te laten zien!