Ronald de blinde cactus

Roos van Proosdij 22 jan 2019

Davina Michelle is vandaag de dag het onderwerp van gesprek. Zo ook in Metro. Davina nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van Idols. Ze is echter niet in de buurt van de finale gekomen, haar tijd zou nog komen.

Het seizoen 2016 werd gewonnen door Nina den Hartog. Ze kwam met haar stem en veroverde harten. Als persoon werd ze echter al tijdens de eerste auditie als ‘niet overtuigend’ gezien. Hier volgde later, nadat zij de winnende finalist was geworden, nog de volgende uitspraak van Ronald Molendijk op: „Nina, alle respect voor haar zang, maar voor de rest was het gewoon een cactus. Het stond er wel, maar het was er niet."

Nu is het zo dat twee jaar een lange tijd is, maar ik kom er toch graag op terug (volgens de wet zijn de meeste overtredingen pas na 20 jaar verjaard). Ronald vond Nina geen dynamische persoonlijkheid. Ze paste niet in zijn plaatje. Daarom maar even belachelijk over haar presentatie doen. ‘Je moet star quality hebben. Een killermentaliteit’, werd er verder geoordeeld. Terwijl Nina juist te kennen gaf: ‘Muziek maken is wat ik het liefste doe, maar dat hoeft niet altijd voor iedereen te zijn.’

Ronald, als u dit zo aanpakt, is het dan niet zo dat u zelf een cactus bent, een blinde zelfs? Alleen een cactus kan zo stekelig reageren. En alleen een blind iemand kan zo weinig oog hebben voor zijn medemens. Oordelen over iemands persoonlijkheid getuigt van weinig respect.

Dit geldt overigens voor iedereen. We moeten proberen opbouwende kritiek te geven in plaats van een cactus in de broek te leveren.