Het loopt als water door de vingers

De basis van de democratie, het volk, heeft er geen geloof meer in men voelt zich bedonderd. Een mailtje van de Nuon met de mededeling dat de tarieven volgend jaar worden verhoogd, de btw op goederen en diensten wordt verhoogd en de WOZ-belasting wordt verhoogd , klimaatbelasting komt eraan enz.

Zomaar een greep uit wat er op je afkomt en toch gaan we er "allemaal" op vooruit? Volgens premier Rutte allemaal heel moeilijk en ingewikkeld deze maatregelen en moeten we het "slim" doen en dan gaan we volgens hem er toch op vooruit.

Vervolgens zouden, volgens Rutte, onze harten sneller moeten gaan kloppen omdat we bakken met geld tegemoet kunnen zien. Hè hè, zou men dan denken, we kunnen de riem om ons iets losser maken.

Niet dus, hij snapt iets niet, hij kan geen antwoord vinden, wanneer een journalist hem tot driemaal toe vraagt of hij snapt waarom het volk in Frankrijk de straat opgaat in gele hesjes.

Hij stamelt iets als "we moeten emigratie met heel Europa aanpakken", terwijl dat niet het onderwerp was in het gesprek. Maar …hij wist niet wat er speelt in Frankrijk en als dat in Nederland zou voorkomen, hij dan in gesprek zou gaan met deze mensen.

Ach… deze mensen worden zo onder tafel geluld, want ze hebben niet dezelfde mentaliteit als de Fransen, dus dat wordt een makkie voor Rutte. En toch zou hij eens uit zijn cocon moeten kruipen, de schellen van zijn ogen moeten doen, de wind en de temperatuur voelen, want er gaat veel langs hem heen waar hij geen notie meer van heeft.

De Belgische regering is gevallen om een verdrag wat geen verdrag genoemd mag worden en omdat de Belgische premier zijn woord al had gegeven. Dus een principekwestie net als in Nederland maar met het verschil dat men in Nederland geen principes heeft maar meelopers en fractiediscipline heilig wordt verklaard .

De basis van democratie, het volk, mort en niet alleen in Frankrijk en België. De basis wil niet werken tot men dood neervalt, de basis wil zijn eigen Nederland, België, Italië of Oostenrijk behouden. Wat is daar mis mee? De landen in Europa kunnen ook zo handel met elkaar drijven zonder grenzen dus waarom zo moeilijk doen!

De rivieren hier vielen bijna droog en er was paniek. De portemonnees in Frankrijk zijn leeg, de pap is op. Het geld is als water: het loopt je door de vingers.

Weet je wat opvalt aan de tv beelden van de mensen in Frankrijk ? Ze lijken op jou en mij! Heel gewone mensen. Alleen zien sommigen dat anders.