A small loan of a million dollar

Leon tempelaar 20 dec 2018

The Donald vertelde ons in zijn toespaak een aantal jaar geleden, dat hij – om zijn onderneming op te zetten – een kleine familielening kreeg van een miljoen dollar. Als een verwend klein oranje mannetje starte zijn avontuur daar. Terwijl mijn ouders net een huis van nog geen 80 duizend gulden hadden gekocht om ons gezin de aankomende 10 jaar onderdak te bieden, was onze oranje alien een klein hotel aan het bouwen om de rijkste mensen een prettige vakantie te bieden.

Mijn vader, die in vergelijking met onze geelharige Teletubbie een schamel loon verdiende als robotbouwer en daarvoor de hele wereld rond reisde, en mijn moeder die schreeuwende kinderen op deze aarde hielp zetten, verdienden net genoeg om kleren te kopen, boodschappen te doen bij de Lidl en elke maand een klein bedrag konden sparen voor de toekomst.

Na een aantal jaar had onze Donald Duck een eigen programma, meerdere hotels over de hele wereld, een dikke bankrekening en 3 vrouwen versleten. Maar wij waren gelukkig. Wij hadden vrienden die niet om geld vroegen, geen verwende familieleden en wij spraken ten minste de waarheid.

Dus zou ik willen ruilen met deze gele man? Over mijn normaal gekleurde, iets witte, lijk.