Gebroken spiegelbeeld

Rachida Issaoui 11 nov 2018

Afhankelijk zijn van hoe mensen denken dat je moet zijn en je moet voelen, is alsof je in een gebroken spiegel kijkt. Je krijgt nooit een volledig beeld van jezelf. Sterker, het beeld is verstoord.

Stel jezelf elke dag de vraag hoe je jezelf ziet of wil zien. Hoe ziet jouw ideale ik eruit en werk je daar al aan? Wanneer je je focust op wie jij bent, creëer je stap voor stap een volledig beeld. Jouw geluk hangt samen met die puzzelstukjes bij elkaar leggen. Jij legt ze zelf. Laat het niet afhangen van een ander, dat is niet verstandig om te doen.

Natuurlijk is er altijd wel iemand die je eerlijk feedback geeft over jezelf; dit kan privé gebeuren of op je werk. Deze feedback heb je nodig om te groeien. Maar begeef je alsjeblieft niet in een oerwoud van menselijke praatjes over jezelf, want door de bomen zie je het bos niet meer. Je hebt één hart, volg dit en zorg er goed voor.

Jouw verantwoordelijkheid moet je nemen, want dit ben je verplicht aan jezelf. Zolang je dat niet doet, zul je het doel waarom je op aarde bent niet bereiken. Je bent zelf de architect van je eigen leven, dus jij kunt zelf ontdekken wat je graag wil doen met je leven en daaraan werken.

En wanneer je ontdekt waar je levensgrote vlinders in je buik van krijgt, zul je die benzineflow krijgen. Een flow van discipline. Geloof mij: alles wat mensen in het vervolg naar je roepen, is niet belangrijk meer. Je bent veel te druk met al je dromen en doelen waarmaken. En af en toe kijk je in de spiegel. Gelukkig is de spiegel en het spiegelbeeld dat je ziet heel. Je hebt de best mogelijke versie van jezelf gecreëerd.