Het mannenweekend…..the musical?

Ben Schaafsma 31 okt 2018

Ze maakten zich zorgen, onze vrouwen. Hoewel wij om de week moedig onze zaterdagmiddag claimen voor de tribune en de kantine van de plaatselijke voetbalclub werd er tóch aan onze
mannelijkheid getwijfeld. We hadden in het afgelopen jaar iets te vaak gezegd dat musicals “best leuk zijn” en dat het vrouwenvoetbal “best wel vooruit gaat”. Een moderne aangepaste
man is aantrekkelijk, maar ook een beetje saai. Daarom werden we op een mannenweekend gestuurd. Naar Liverpool, in de hoop dat we iets van de stoerheid van Liverpool verdediger Virgil van Dijk mee naar huis zouden nemen. Wel met een tas vol schone en warme kleren en krentenbollen-voor-onderweg, natuurlijk.

Mannenvoetbalweekendjes zijn een hype. Maar de meeste mannen lopen in hun vrije tijd niet over van het organisatietalent omdat ze in de vakanties blijmoedig achter de vrouw aan lopen.
Daarom zijn er bureautjes opgericht door zakenmensen die brood zien in dit gebrek aan creativiteit. Wij hadden ook bij zo’n voetbalreisbureau geboekt. Omdat we keurig de aanwijzingen hadden gevolgd waren we op tijd bij de voetbaltempel Anfield gearriveerd. Het voetbalstadion van Liverpool is een verzamelplaats van gezang, sjaaltjes en vooral veel
sentimenten. Op het eerste gezicht niet de meest voor de hand liggende plaats om je mannelijkheid te hervinden, zou je denken. Maar gelukkig is er ook heel vet eten, bier en voetbal.

Na de wedstrijd hadden we nog twee dagen over. We keken naar Liverpool met de kritische blik van een afgewezen vrijer. Vlak voor de Brexit zochten we naar de puistjes en snorhaartjes van het meisje dat ons wil verlaten.In elk lelijk gebouw en elke dakloze zagen we een bevestiging voor onze stelling dat we wel zonder die Britten kunnen. Maar met het uitgaansleven wist Liverpool onze harten toch te winnen. Een overvloed aan sportcafés en live muziek, genoeg om mannen wakker te houden. En verbazing; wat kunnen die Britten zuipen en wat hebben die vrouwen weinig
kleren aan! Boerend en scheten latend kwamen we op maandag net op tijd bij ons Easy Jet vliegtuig aan. Een mannenweekend is een uitstekend medicijn tegen de vertrutting.
Tot Joop van den Ende er een musical over maakt.