Een tevreden roker

Erwin Troost 30 sep 2018

Jaarlijks sterven 7 miljoen rokers en 2.5 miljoen aan alcohol. Om te zwijgen over harddrugs en sporters. Stel je voor dat het om 11 miljoen mensen gaat per jaar. Dat is veel. In een ideale wereld is geen drugs, alcohol of nicotine meer. Wel sporters. Dan houden we ongeveer 9 miljoen mensen meer in leven. Ben je ooit in Amsterdam, Parijs, London, New York, Moscow of Tokyo geweest? Daar is het druk. We gaan jaren later 9 miljoen mensen verspreiden. Overal. Dus meer files en de mensheid moet gedwongen in rijen lopen. Anders gaat het niet. Joggers kunnen echt niet meer. De regels moeten worden aangesterkt, omdat de files te lang worden. Ieder mens moet op een andere tijd met een vervoertuig vertrekken. Tussen die mensen zitten moordenaars, terroristen, verkrachters, pedofielen en corrupten. Maar er wordt niet gezellig sociaal gecommuniceerd, gerookt of gedronken, zoals ooit op feestjes en bij concerten gebeurde. De mens is ineens met 9 miljoen extra mensen, de gevangenissen zitten vol, de huizenmarkt kan het niet aan, de bedrijven nemen geen mensen meer aan, dus er komen meer daklozen en verwarde mensen. Op dit moment zijn er pas 83.500 meldingen over verwarde mensen. En alle anderen lopen als gevangenen in een rij om op het werk te geraken. De treinen en bussen zijn overvol en mensen raken elkaar per ongeluk aan. Het kan niet anders, waardoor er rechtszaken komen over aanrandingen. De mensen lachen niet en praten via emoji’s. Ze hebben het druk, iedereen staart op zijn mobiel. Het meest dodelijke middel, terwijl er miljoenen mensen bijkomen en het daarop volgende jaar weer. In een “gezonde” wereld, waarbij iedereen oververhit raakt, boodschappen doet, er ruzies uitbreken en men schreeuwt dat er een kassa bij moet. “Veertig mensen in een rij, kassa erbij! Kassa erbij!?!!”

Ik zal niet vertellen hoeveel doden er vallen onder sporters door hartfalen en anarchie in supermarkten. Wat denk je van burn-outs, mensen die leeg op hun mobiel staren? Maar daar gaat het niet om. Wij willen het gewoon gezellig “gezond” en druk op straat hebben. Moet je jezelf voorstellen wat voor aardbevingen je onder de rivieren krijgt met carnaval. Ik vier geen carnaval. Ik trek altijd aan waar ik zin inheb. Ik rook en ik drink. Dat doe ik gaarne voor jou en als je over tig jaar hoort: “Negendertig mensen in de rij. Kassa erbij?” Denk dan aan mij.