Magische momenten

Misschien herken je ze niet direct, maar soms toch ook weer wel. Van die magische momenten waarvan je beseft dat je ze nooit zult vergeten. Van die momenten waar je later op terugkijkt en weet dat dat hét moment was.

Zoals het moment dat je voor de eerste keer met je beste vriend (lees: zoon) parkeert naast de Johan Cruijff Arena. Je loopt de brug over en dan ziet hij voor het eerst van dichtbij het stadion. De blik in zijn ogen, onvergetelijk. Of het moment dat je je handtekening zet onder je HBO-diploma en weet dat het eindelijk achter de rug is. Om vervolgens een maand later te concluderen dat je vader het diploma kwijt heeft gemaakt. Magische momenten. Het moment waarop je je zoon het clublied van Barcelona uit volle borst hoort meezingen in een volgepakt Nou Camp of het dagelijkse moment dat je naar school fietst en weet dat dezelfde man in zijn erker de krant zit te lezen. Klaar om naar je te zwaaien. Het moment waarop je haar ziet staan aan de bar. Bloemetjesjurk, blonde haren, waanzinnige ogen. Jullie blikken kruisen, je kijkt verlegen weg en voelt je weer even zestien. Magische momenten.

Het moment waarop iemand vanuit het niets aangeeft dat ze fan van je is. Het moment dat je na zijn optreden in Tivoli Vredeburg de hand schudt van Slaid Cleaws of dat je Beyonce ziet schitteren op het podium in de Arena. Magische momenten. Het moment waarop je op vrijdagmiddag van kermis de dijk oploopt en je voelt dat het gaat beginnen. Het moment waarop je naar je partner kijkt, je beseft dat je al 24 jaar samen bent en alle mooie momenten nog even de revue passeren. Magische momenten. Het leven zit vol met magische momenten. Het is aan jou om ze te herkennen. Koester ze en geniet ervan. Steeds weer opnieuw.

© Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.