De 3 tips om rustig voetbal te kunnen kijken

Roy Bierhof 16 aug 2018

Morgen middag om 17:00 uur de wk finale. Ik als voetballiefhebber pur sang wilt dat natuurlijk zien. Maar 17:00 uur, 3 hongerige kinderen en daardoor een gestreste vrouw, onmogelijk om dit rustig te bekijken. Daarom heb ik vanochtend een familie bijeenkomst gehouden, want plannen is vooruit zien. Vroeg uit de veren vanochtend voordat Femke uit haar nachtdienst zou komen en de andere 3 terroristen wakker zouden worden. Bak koffie, flipover erbij en het plan uittekenen. Deel 1 geslaagd.

Deel 2: hoe hou ik mijn gezin in toom om mijn plan duidelijk te maken, zonder dat ik mijn eerste woord heb uitgesproken en de kinderen en vrouw lief in alle uithoeken van het huis zijn zonder dat er geluisterd gaat worden? Nowen in de kinderstoel, klem vast met een broodje en drinken. Chase mijn telefoon, alleen het vasthouden maakt hem al dol gelukkig. Romee, onze diva, geef ik 100 euro zodat ze een paar minuten stil zit en stil is. Voor minder doet ze het niet meer. Nu het moeilijkste geval, Femke van der Linden. Ook hier is over nagedacht.: snel de auto in, hamburgers opgehaald bij de Mac Donalds. Glas wijn erbij bij thuiskomst, zo zelfs die heb ik in toon. Deel 2 geslaagd.

Deel 3: Nu hopen dat mijn plan werkt en ik morgen ongestoord de finale kan kijken, wat een uitdaging om iets te kunnen bereiken. Papa zijn, wat een job.