weg met die zorgpremie

mauryn burgmeijer 13 jun 2018

Er valt geen realiteit aan te ontlopen dat de basis Nederlandse zorgpremie steeds duurder en duurder word en het eigen risico sneller omhoog schiet dan je eigen salaris verhoging. De Nederlandse zorg is een probleem en dat weten we allemaal. Oke je krijgt natuurlijk ook zorgtoeslag maar dan mag je natuurlijk niet te veel verdienen. En ook al betaal je elke maand basispremie kan je beter meer ziek zijn dan je eigen risico om nog een beetje profijt te hebben van de zorgverzekeraars. Kijk nou eens naar andere Europese landen bijvoorbeeld : Finland en het Verenigd Koninkrijk daar betaal je geen zorgpremie daar is de zorg gratis. Nou ja gratis niet helemaal maar daar is de regel ben je niet ziek dan betaal je niks. Even een korte uitleg , in deze landen zijn er overheidsinstanties die een percentage van je rekening betalen, dit percentage ligt tussen de 40 en 60 procent. Dit is haalbaar gemaakt om andere behoeftes zoals levensmiddelen en loonbelasting te verhogen. Eigenlijk onopgemerkt betaal je dus meer voor levensbehoeften maar als je niet ziek word betaal je ook niks aan zorg ter compensatie. Dus weg met die concurrerende zorgverzekeraars en laat alles regelen via 1 staatsbureau. Gooi het groenten en fruit iets duurder en geef de zorg gratis weg.