“De mobiele eenheid”

Onlangs kwam ik terecht tussen de “Mobiele eenheid”. Sterk bewapend en met een starre blik kijkend naar slechts één punt. Deze ochtend besloot ik mijn dagtrip te verzilveren. Een gewaagde onderneming omdat het jaren geleden was dat ik in de trein was gestapt. Ik had mijn reis goed voorbereid! Een planning gemaakt voor wat ik wilde zien, inspiratie opdoen voor een column! Met een koffie “to go” zat ik in het achterste treinstel met het gratis Metro krantje op mijn schoot, waarvan er velen te vinden waren op de vreemdste plekken. “Dat gebeurd er dan met je column" schoot er door mij heen." Als oud vuil neergesmeten!” Net voordat ik de krant open wilde slaan nam er een behoorlijk gezette dame naast me plaats. Rood wild kapsel, piercing in haar neus, paarse open geweven handschoentjes die maar voor de helft haar handen bedekte, en behoorlijk wat gaten in haar kleding van spijkerstof. Ik groette haar, maar kreeg geen reactie. Het enige wat ik hoorde was een hoop gehijg. Ze depte het zweet van haar voorhoofd, gooide haar bagage op de zitting voor me en haalde haar huisdiertje, een kleine rat of iets dergelijks, tevoorschijn uit haar jaszak. Ze zette Alibaba op haar schouder. Deze naam had ik al diverse keren voorbij horen komen omdat het beest niet wilde luisteren! Daarna verdween de dame in haar telefoon. En niet alleen zij , alle passagiers “ Out off contact!” De “Mobile eenheid” aan boord! Wat voelde ik me veilig! Mijn reis in de wereld van eenzaamheid was begonnen! Gelukkig had ik mijzelf nog als maatje! Het eerste waar mijn oog op viel in de krant was een artikel over sereniteit, rust en de weg naar de stilte in je zelf. Dat kon ik hier wel vergeten! Ik had er niet voor gekozen om te weten wat de heer achter mij vanavond zou gaan eten. Zijn telefoongesprek was tot verre en omstreken te horen! Het moet niemand ontgaan zijn dat zijn vriendin duidelijk geen trek had in Fast Food! Voor mij zat een jongeman te spelen met zijn telefoon.De geluiden die daar uit kwamen deden mij denken aan een koe die klaar stond om verlost te worden van liters melk..En naast hem die oude heer die zijn plaats in het “leger” goed verdedigde door mee te doen in het geheel! Die van “ de wereld om je heen bestaat niet!” De volgende halte moest ik eruit! Snel pakte ik mijn mobiel om te zien op welk perron ik moest overstappen. Best handig zo’n ding! Lang leve de mobiele eenheid!