Lucia Rijkers, ik ga je helpen

Vanilla Sala 1 mrt 2018

Beste Lucia Rijker,

Als eerst zal ik mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Vanilla Sala, 29 jaar, Leerkracht, leerkracht-en kindercoach.

Ik heb het programma Dreamschool gezien.

Opvallend hierbij was dat u Jade maar niet kon aanspreken met zij.

Hieruit kwam mijn nieuwsgierigheid en zorg naar boven. Wat maak het toch dat u dat lastig vindt?

We leven in een moderne tijd. In een tijd waar iedereen mag zijn die hij of zij wilt zijn. Dat we elkaar respecteren en het allermooiste zou zijn: ook accepteren. Transgenders zijn mensen die het (vaak) lastig hebben gehad. Ze hebben verschillende struggles moeten doorstaan in het leven. Het zijn in mijn ogen strijders. Uw uitspraak was nadat Jade u had aangesproken: ,,oh god, dat wordt nog wat voor mij”. 
Vertel hierbij eens uw verhaal? Wat maakt het dat dit voor u iets wordt? Wat maakt het dat dit nieuw of vreemd voor u is? Heeft dit met uw opvoeding te maken? Uw normen en waarden? Kunt u dit een plek geven? Kunt u zich hierover heen zetten? Heeft u coaching hierbij nodig?
Dat het voor u een “ding” wordt toont zich later in de fragmenten. U zegt bij een tuinwerkje: ,,Hij vraagt iets” en corrigeert u zelf met ,,Jade vraagt iets”. Nog kunt u geen “zij” zeggen. Is dit raar voor u? En wat maakt het dan raar? Vervolgens komt er nog een stapje bovenop met: ,,ik voel het in mijn hart wanneer ik zijn ogen zie”. Nogmaals kunt u geen haar zeggen..

Als coach wil ik u helpen.

Ga met Jade aub een gesprek aan en luister naar haar verhaal. Luister wat zij heeft moeten meemaken en wat haar dwars zit. Ga een gesprek aan waarin u haar vertrouwen weer kunt terug winnen.. 
Anders was dit voor haar alles behalve een Dreamschool.