Lezerscolumn: Schoonmoeders moet dat…

Melissa Vaders 20 mrt 2018

Schoonmoeders, eigenlijk zit geen een vrouw er op te wachten. Je krijgt ze er gratis bij. Helaas kan je dit “product “ De schoonmoeder, niet gratis aanbieden op marktplaats of op de weggeefhoek van Facebook.

In menig carnavalskraker komen ze aan bod “De schoonmoeder”. Met zelfs strafbare tips om haar uit het raam te gooien en om er zeker van te zijn dat deze “heks” echt niet meer op staat gooi je gewoon de koelkast er achter aan. Bij het woord schoonmoeder krijg je direct al negatieve gevoelens. Ze zouden, “De boze stiefmoeder”, die in elk sprookje wel voorkomt, beter kunnen vervangen door, “De boze schoonmoeder”.

Als je partner dan ook nog een mama’s kindje is, dan heb je echt een probleem. Je moet jezelf dan continue verdedigen alsof je in een K1 ring staat en knokken om te “ winnen” zoals op de Olympische spelen. Je wint er alleen geen geldprijs mee en ook geen medaille, hooguit een “aardig” woordje van “De schoonmoeder”.

Bij een aardig woordje van “De schoonmoeder” moet je denken aan opmerkingen zoals: Goh, dit eten smaakt best lekker, vergeleken met anders. Wat zijn je ramen mooi gezeemd, nu kan je tenminste een keer naar buiten kijken. Je haar zit leuk, heb je het een keer gekamt?

Dus voortaan als je weer eens een Tinder match hebt , open het gesprek dan niet met, wat voor werk doe je? Waar ben je naar opzoek?. Nee…, de eerste vragen die je moet stellen zijn, Hoe is de band met je moeder?! Woon je dicht bij je moeder? Hoe vaak zie je je moeder? Als jou match dan antwoord met, Nee, niet echt, dit ook door de grote afstand van 200 km dus we zien elkaar alleen op verjaardagen. Grijp deze man vast en laat hem nooit meer los!!!! Deze “ideale man “ is echt met stip op nummer 1 het zogeheten  “lotje uit de loterij”.