Leven is echt veel leuker door Juf Ank

Debbie Maat 19 mrt 2018

Ik kan heerlijke dingen zeggen en haar en de serie gewoon de schuld geven. En iedereen begrijpt gelijk wat ik bedoel. Of in ieder geval de ruim vier miljoen kijkers en daar ken ik er best een aantal van. Bij bizarre en gekke uitspraken denkt bijna niemand tegenwoordig…..Ohhhhh wat zegt die keurige degelijke Debbie nu … en als ze dat wel doen dan leg ik het gewoon uit… en begrijpen ze het alsnog of in ieder geval ze doen alsof.

Helemaal niets is meer raar, alleen maar heel bijzonder. Vliegen op de muur sla ik gewoon dood in ieder geval figuurlijk. En de aller aller allerleukste vind ik “ Liever een slappe lul dan een zure pruim “

En er zijn best heel wat zure pruimen op de wereld … slappe lullen ook natuurlijk. Maar ja die heb ik dan nog liever ? En iedereen begrijpt dat ook. Gewoonweg Heerlijk.

Neem nou die Anton… ik vind dat echt een slappe lul… maar… hij heeft ook best zinnige zinnen gezegd. En zijn ‘’ Een goede meester is niet degene die de juiste antwoorden geeft, het is degene die de juiste vragen stelt “ vind ik echt geweldig. Er zijn zoveel praters en delers en die alleen maar vertellen wat ze zelf al weten en dat met liefde overal en ook altijd weer verkondigen… zonder de juiste vragen te stellen, zonder te luisteren en ook zonder te ontdekken dat jij ook allang niet meer luistert en inmiddels afgehaakt bent.

En dan de rust van die Anton, daar ben ik misschien wel jaloers op. Een beetje sjokken door de gangen, schouders heerlijk naar beneden, geen vaart geen haast. Nee die Anton zal nooit een mars of stressfractuurtje in zijn kuitbeen oplopen. Eerst een goed bakkie koffie, dan lekker onderweg af en toe met iemand een beetje sparren, een klein beetje pingpongen… of heerlijk na afloop van een gesprekje laten vallen als afronding. “Ga maar glanzen, glans maar” en dan zo geweldig dramatisch met die handen. Ik wou dat ik dat kon ? Het gaat al steeds beter maar ik oefen me dan ook rot.

Terug naar juf Ank. Niet naar mijn kont kijken… hoe leuk is die. Ik heb hem nog niet kunnen gebruiken, ze keken vroeger echt veel vaker. Maar als het ooit nog eens gebeurt….nou ik kijk er werkelijk al naar uit.

Of deze, die is ook geweldig. “Als jij het niet bagatelliseert hoef ik het niet aan te dikken “ En dan heel koel en streng. Hoppaaa… al het drama Queen achtige gedrag incl het overdrijven ineens helemaal gerechtvaardigd. Geweldig. Daar kun je echt nog een hoop plezier van hebben.

Of “ Wat is dit jammer jongens “… ( en dan op zo’n toon van ik ben niet boos alleen teleurgesteld ) je weet toch bijna zeker dat het je nooit meer geflikt wordt.

En voor mensen met kleine kinderen, of voor mensen met grote kinderen die ze klein willen houden, of voor managers die zelf nog een hoop moeten leren en voor teamleiders die zelfsturende team moeten opleveren…

“Als je wilt dat je kind groeit moet je er vooral niet bovenop gaan zitten “

Zo leerzaam… en dat verwacht je toch niet tijdens zo’n serie. Zinnen die je leven kunnen veranderen en dat van de mensen om je heen ook.

Educatief voor een heel breed publiek, laagdrempelig en voor iedereen bereikbaar. Brengt actuele thema’s uit de maatschappij aan de orde met een glimlach en een knipoog. En dat allemaal in het kader van onderzoekend leren. Chapeau voor juf Ank en voor de AVROTROS familie.

En dan hoop ik stiekem dat er binnenkort eindelijk eens een keer iemand naar mijn kont kijkt . Ik ben al aan het oefenen met de uitspraak en streng kijken ?