Humberto is onMiesbaar

Wesley Embregts 4 mrt 2018

Humberto Tan verlaat na dit televisieseizoen RTL Late Night. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers, voorspelbare uitzendingen en gerommel achter de schermen, kwam dit nieuws toch vrij onverwacht. Het vertrek van de presentator is een beslissing van de omroep. Na de zomer neemt Twan Huys de presentatie op zich. Om dit entertainmentgekibbel ook voor de wiskundigen onder ons interessant te houden; RTL Late Night + Twan Huys = Tan náár Huis. Echt waterdicht is deze formule niet, want Humberto gaat niet naar huis, maar gaat zijn horizon verbreden na mijn advies. Binnenkort staat mijn telefoon roodgloeiend met ingesproken voicemails van bekend Nederland of ik hun in het slop geraakte carrière wil opvijzelen. Ik heb namelijk een neusje voor unique selling points, oftewel eigenschappen om je te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Om mijn goede wil te tonen zal ik wat gratis advies geven. Zo is bijvoorbeeld Louis van Gaal na zijn ontslag bij Manchester United werkloos. Omdat de beste man wel erg tevreden is met zichzelf voorzie ik een grote carrière als vlogger voor hem. Op die manier kan hij zijn narcisme lekker botvieren door zichzelf te vereeuwigen middels het posten van vlogs op Youtube. Dan hebben we natuurlijk nog Patricia Paay. Erg sneu wat haar overkomen is, maar het biedt nieuwe kansen. In dat beruchte filmpje ontpopt ze zich tot een ware fijnproever. Na de urine gedegusteerd te hebben, komt zij tot de conclusie dat het “behoorlijk zout”, smaakt. Als de jury van ‘Heel Holland Bakt’ nog versterking zoekt…

Na de aftrap van het nieuwe televisieseizoen is Humberto’s unique selling point, zijn losse heupen, niet meer dagelijks te bewonderen in de Nederlandse huiskamers. Hoe moet ik nu mijn dans-skills ontwikkelen? Zijn lessen worden een groot gemis en daarom stel ik een ruiltransfer voor. Huys vertrekt vanuit de publieke omroep naar de commerciële en Tan bewandelt op zijn beurt de omgekeerde weg. Bij de NPO kan de geboren Surinamer zijn carrière een nieuw leven inblazen. Het bestuur van de omroep kan er dan ook niet meer omheen Tan naast Olga Commandeur te zetten bij ‘Nederland In Beweging’. Vanaf dat moment gaat niet enkel en alleen Late Night ten onder in de kijkcijferoorlog, maar héél het ochtendprogramma van de commerciële omroep. ‘s Ochtends ben ik niet op mijn best, maar het lijkt me leerzaam om ochtendgymnastiek te krijgen van Humberto. Daar heb ik ook nog wat aan als ik de dansvloer op wil in het weekend.

Na wat grappen en grollen, maak ik graag ruimte met respect voor een prachtvrouw die nooit een carrierè-advies nodig had. Deze week ontviel ons dé Koningin van de Nederlandse Televisie. In de media is al regelmatig stilgestaan bij het overlijden van Mies Bouwman en eigenlijk is alles al gezegd. Vanaf hier wil ik haar bedanken voor wat zij heeft betekend en nog steeds betekent voor Nederland. Vele generaties zijn aan de buis gekluisterd met haar opgegroeid. Rust zacht mevrouw Bouwman.

Tot slot richt ik me weer tot jou, Humberto, weliswaar met wat wijsheden van Mies. Nu komt de beslissing van RTL hard aan, maar put kracht uit deze teleurstelling en vecht je terug. Mocht je mijn advies in ‘Eén van de acht’ nemen dan kiest de NPO voor jou ‘In de hoofdrol’ en gaat er een nieuw ‘dorp’ voor je ‘open’. Ik zou zeggen probeer het eens en ‘Kom er maar eens achter’ hoeveel mensen overtuigd zijn van jouw kunnen. Met de overstap naar de NPO treed je in de voetsporen van Mies. Het leven gaat door, maar de Koningin zal zich vanaf boven altijd bekommeren om Televisieland.

‘Zo is het toevallig ook nog eens een keer’.