Fijne vakantie

Arno de Groot 12 mrt 2018

Deze week er eens helemaal uit. Een paar dagen Hongarije. Een deel zakelijk, gecombineerd met privé is het leuk om te reizen. De vlucht vertrekt vanaf Eindhoven airport. Op dit moment geen pretje. De auto kun je gewoon parkeren. Maar dan moet je om de puinhopen heen de ingang van de terminal vinden. De verbouwing is nog volop bezig en soms stort er weer wat in. De weg vinden is rommelig, maar door thuis al in te checken verloopt dit allemaal op zijn sloffen. Nu nog een uurtje wachten en ja, zie dan maar eens een vrije stoel te vinden. Een kop koffie met een koekje erbij, lekker maar bijna niet te betalen. Als je dan naar de omroepen luistert, zijn deze nog niet helemaal gender proef. Daar waar de Nederlandse spoorwegen een slag proberen te slaan in gender neutraal, blijven zij op airport Eindhoven weer wat achter. Maar toch wel weer fijn om te weten dat de reiziger gewoon dames en heren zijn. Het instappen vanuit de gate loopt niet allemaal even soepel. Of dit nu aan de Hongaar ligt, of aan het vliegveld ben ik nog niet achter.

Het zijn net een stel kuddedieren. Al ver voor het verlaten van de gate gaat iedereen al in de rij. Het liefst zo dicht mogelijk tegen elkaar en maar dringen wie er het eerst door de deur naar het vliegtuig mag lopen. Het waarom is mij niet helemaal duidelijk. De stoelnummers zijn bij het inchecken thuis al verdeeld, dus altijd wel een plaatsje over. Zelfs met het lopen naar het vliegtuig wordt er haast gemaakt. Gelukkig mochten wij de trap aan de achterkant van het vliegtuig op. Was nog niet druk, maar op het moment dat wij half verwegen de trap stonden kwam er ook een kudde hier de trap op gerend. Het dringen duurt dan tot aan het moment dat je naast je rij met je toegedeelde stoelnummer staat.

Nu moet je proberen de handbagage boven in het vak te zetten en dan ook nog je jas uit doen en deze bij de bagage te deponeren. Op het moment dat het vliegtuig de lucht in gaat is het rustig. Niet dat het comfortabel is, maar even genieten tot we geland zijn. Hier gaat de kudde dan weer de andere kant op om zo snel mogelijk op stal te komen. Toch maar genieten van de tijd tot de dag dat wij met de kudde terug gaan.