Op zoek naar klein geluk

Metrolezer 4 jan 2018

Volgens sommigen mag je elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen tot Driekoningen. Dan hebben we nog een paar dagen, tot zaterdag 6 januari om precies te zijn. Maar wat wensen we elkaar eigenlijk?  Wat is geluk en waar vinden we dat?

Ik vind geluk vooral in de gewone en alledaagse dingen, waarbij het voor mij de kunst is om er bewust bij stil te staan en ervan te genieten. Volgens mij ligt het geluk gewoon op straat, maar zien we het niet altijd of stappen er gemakkelijk overheen.

Enkele weken geleden vond ik het kleine geluk zelfs letterlijk op straat. Ik genoot samen met mijn lief van een paar vakantiedagen in België net over de grens bij Zuid-Limburg. En terwijl wij bij het vallen van de avond door een bosrijk gebied reden, bekroop mij de gedachte, wens eigenlijk, om “ wild” te spotten.  Het was echt pikkedonker. Terwijl we voorzichtig een volgende bocht namen, stonden we opeens oog in oog met een prachtig hert dat midden op de weg in het felle licht van de koplampen keek. Ze leek verbaasd dat wij haar stoorden in haar zoektocht naar een stukje vers gras en twijfelde even of zij naar links of naar rechts het bos in zou verdwijnen. Wij bleven staan en genoten van dit magische moment totdat het hert uiteindelijk het bos in huppelde. Dat was voor mij zo’n geluksmoment ! Oog in oog staan met zo’n prachtig dier en deel mogen uitmaken van onze mooie natuur.

Geluk is voor mij ook tevreden zijn. Tevreden met wie ik ben, wat ik heb bereikt, met de juiste mensen om mij heen en tevreden met wat ik bezit en hoe ik in het leven sta. “Tel je zegeningen” , klinkt heel suf, maar dat is volgens mij wel waar het om draait. Simpelweg tevreden en gelukkig zijn met mijn leven zoals het nu is.

Deze kleine geluksmomenten geven mij energie en positiviteit. En dat is fijn in de wereld waarin we nu leven, met veel onrust, dreiging, onvrede en intolerantie. Ik hoop dat ik door het delen van mijn kleine geluksmomenten ook meer positiviteit kan brengen in het leven van mijn lezers. 
Geluk kan zich per slot van rekening alleen verdubbelen als je het deelt!