Hoofdzaken

Linda Tetteroo 14 jan 2018

Aan het eind van dit jaar wil ik lijken op Doutzen. Of in ieder geval op die buik. Dus twee keer per week sporten, liefst drie. Maar eerst voorbereiden voor de kwart marathon in april. Gelukkig is het jaar net begonnen. Ik moet mijn onlangs gestarte borduurproject ook weer eens oppakken. Alleen die stapel boeken ligt al zo lang te wachten en heb er ook nog zes op m’n verlanglijstje staan.

M’n vrienden zijn net zo druk. Maar we hebben FaceTime. Een beeld zegt meer dan de werkelijkheid. Tijdens Netflix kan ik best even de was opvouwen. Wat moest ik ook al weer aan mijn moeder vragen? Je tanden moet je elke dag stoken. Oké focus. Laat ik die mindfulness app nog maar eens proberen. Of anders melatonine. Acht uur slaap heb ik echt wel nodig. Maar met vijf functioneer ik ook. Die expo is nog maar tot volgende week zaterdag. Misschien past het nog tussen hardlopen en die verjaardag. Een week heeft eenentwintig dagdelen. Waar zijn m’n sleutels eigenlijk?! Eens kijken wat de prio’s zijn op mijn to-do-lijstjes. Morgen ga ik echt die aantekeningen verwerken van de VVE-vergadering.

Nadat ik de vaatwasser heb uitgeruimd en mijn plantjes water heb gegeven, als ik niet hoef over te werken. Een goed idee moet je gelijk opschrijven. Het is alweer een tijdje stil op mijn Instagram account. Is mijn portfolio nog up-to-date? Zou ik nog goed in de markt liggen? Voordat de nieuwe generatie mijn plek inneemt. Misschien weer een opleiding? Eerst werken aan mezelf. Geluk is een keuze. Hoe doen mijn leeftijdsgenoten dat? 427 likes?!? Ik ben geen fan van kattenfilmpjes. En ja, de ijskappen smelten en ooit gaan we dood.

Maar niet voor het afwerken van een bucket list. Mits ik dan een pensioen heb. Zoveel plekken om te zien. Voordat het te laat is. Doutzen post een foto in bikini. Tering. Nog maar 3453 stappen gedaan vandaag. Het is trouwens veel te lang geleden dat ik op een dansvloer te zien was. Over feestjes gesproken; binnenkort echt de festival tickets checken voordat alles wéér is uitverkocht. Daten heb ik geen tijd voor. Eigenlijk zou ik wat meer tijd willen voor mezélf. Maar nu echt. Laatst gelezen dat je niet in de keuken hoeft te staan om gezond te leven. Hoeveel calorieën bevat een maaltijdsalade? Één van mijn goede voornemens is minder vlees eten. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Idee voor een nieuwe column? Laat ik eerst maar gaan slapen.