#Mentoo

MichielZiet 23 okt 2017

Het is het gesprek van al enkele dagen. Seksuele intimidatie. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer in welke vorm dan ook. In de gedrukte en digitale media verschijnt het ene na het andere verhaal of beklag. Het hek is van de dam, zeggen ze dan.
In Den Haag roepen ze al over een groot maatschappelijk probleem en om vooral ook mannen er bij te betrekken. Er moet bewustwording komen. Dit juich ik dan ook best wel toe, maar om andere reden dan vanuit de Kamer.
Ik besef zeer goed dat vooral vrouwen te maken hebben met onzedelijkheid, maar wat ik me afvraag is hoeveel mannen hier last van hebben? Waar zijn hun #metoo’s? Nu kun je hier lacherig over doen of denken, heb je weer zo’n kerel die ook iets meent te moeten zeggen, maar dit is ook een maatschappelijk probleem dat volgens mij de schijnwerpers niet echt haalt.
Ik heb mijn best gedaan hier iets over te vinden. Uiteindelijk lukt dat ook wel, maar met moeite. Niets actueels eigenlijk. De wereld lijkt verdeeld in het vrouwelijke #Metoo en het mannelijke #Ihave. Schokkend genoeg in een land als het onze waar vrijheid blijheid de boventoon zou moeten voeren. Komen we mooi even bedrogen uit. Hier heerst de ongewenste cultuur net zo hard. Gelukkig durven vrouwen dit nu ook eindelijk te roepen. Een massale coming out is gaande. Dat is alleen maar goed. Ik zou dan ook vooral aan willen moedigen om dit ook bij de betreffende persoon te melden door wie je je geïntimideerd voelt.
Nog meer wil ik aanmoedigen dat ook mannen dit gaan doen. Ik ben hier absoluut niet de eerste in die dit roept, maar omdat dit net zo ernstig is, mag daar gerust een lans voor gebroken worden. Mannen die hier last van hebben, houd het niet stil maar kom ervoor uit. #Mentoo. Maak het openbaar en bespreekbaar. Sluit je aan bij de vrouwen van #Metoo. Laat je niet klein praten door mannen die denken dat je een watje bent. Dat ben je niet. Zij die dit roepen hebben een probleem. Jij, die #Mentoo durft te roepen, durft een probleem eindelijk bespreekbaar te maken. De tijd is er nu rijp voor. #Mentoo. Doen.