Ga ik met een Kalashnikov naar bed?

Immanuel Scheinhardt 24 okt 2017

Niemand wordt wakker denkend aan de vrede; en we beschouwen het allemaal als vanzelfsprekend, net als ik. Vind ik dat gek? Nee, als ik ruzie heb met mijn moeder dan wil ik dat daar een einde aankomt, Vrede (gewapend of niet). dagelijks horen we op het nieuws over oorlogen, en andere misdaden.

Haat wordt niet door haat overwonnen; haat wordt door liefde overwonnen; zo is van eeuwigheid de orde der dingen : Boeddha

zo word ik de laatste tijd elke keer verrast als ik weer hoor over het geweld in het boeddhistische democratische Myanmar, het voormalige Birma. Zelf dacht ik altijd dat Boeddhisten de meeste menslievende religie was die er bestaat, en de regeringsleider die de Nobelprijs heeft gewonnen, Aung San Suu Kyi laat die gedachte niet veranderen.
Ze bekritiseerde in het verleden het militaire bewind in het land en onderging een jaar lang huisarrest niets bleek minder waar. Zelf is ze niet eens in staat om haar eigen filosofie vast te houden, en zo een genocide in eigen land te voorkomen; laat staan die te benoemen.

Kia 7 jaar garantie

Trump zei op 19 september in de algemene vergadering van de Verenigde Naties : ‘Als Noord-Korea geen einde maakt aan zijn nucleaire programma, moet het vernietigd worden; de raketman is bezig met een zelfmoordmissie’ aldus Trump over Kim Jong Un de leider van Noord-Korea, het land dat een wapenstilstand heeft met Zuid-Korea voor al 64 jaar.
Niemand die een Hyundai of een Kia koopt denkt daar ooit over na!

“raketman is bezig met een zelfmoordmissie” : Trump

Dieren slachten is dat Vrede? Of komen de dieren op een Wrede manier om het leven. Dierenmishandeling is iets wat elke dag gebeurd, pas nog het nieuws over het Belgische slachthuis die dieren gruwelijk mishandelde. Zo blijkt dat mensen die in vrede leven nog steeds heel erg wreed kunnen zijn naar hun omgeving. Moet ik mij bedreigd voelen? Worden wij net zoals vele oorlogsslachtoffers bang om onze ogen dicht te doen. Zal ik in de toekomst met een wapen in mijn gedachten moeten slapen.

bronnen: citaten.ne ; nos.nl ; vrt news