Onder een steen

Lianne Reijntjes 5 sep 2017

Wat is dabben? Of treitervloggen? Of bookstagram? Oké, die laatste weet ik dan nog net wel. Maar serieus, ook al leven we tegenwoordig in een tijd waarin iedereen met internet bezig is, volgens mij leef ik nog steeds een beetje onder een steen van het jaar 0.

Dan komt er weer zo’n trend van het moment. Iets met een challenge, of Trump… Nee, wat was het nou precies? In ieder geval, zo’n een die sneller voorbijgaat dan een formule 1-wedstrijd met Max Verstappen die eerste wordt, en waarvan ik dus nog steeds niet op de hoogte ben van wat er nu allemaal speelt.

Vind ik dat erg? Nee. Ik houd me wel bezig met dingen die voor mij interessant lijken. Voorbeeld: kattenfilmpjes blijven altijd leuk. Of gaaf, of cool. Of wat het woord voor ‘leuk’ tegenwoordig ook is. On fleak, of zoiets. Of is die trend ook alweer voorbij?

Iedereen die ik ken is helemaal fan van Disney, alsof het zo’n ongeschreven regel is. Oké, ik zal eerlijk zijn. Ik heb als kind zijnde nooit Belle en het Beest gezien, volgens mij vorig jaar pas voor het eerst. Hoort dat ook bij het kluizenaarsleven onder die steen van het jaar 0?

Een voorbeeld: iedereen kent het ‘verboden woord’ spelletje toch wel? Ja, dat spel ken ik dan weer wel, ook al zou ik onder die steen wonen waar trends never nooit aan de denkbeeldige deur zullen staan. Maar goed, ik had met wat vrienden dat spel gedaan. Op een gegeven moment moest ik ‘Stampertje’ omschrijven. En natuurlijk wist iedereen dat dat lieve konijntje in de film Bambi voorkomt.

Ja, iedereen. Behalve ik.

Dus omschreef ik, met mijn op-de-hoogte-van-media-en-trends-missende hersenonderdeel: ‘Dat konijntje met die drie zusjes.’ Waarop iedereen me als een halvegare clown aankeek.

Ik had namelijk ooit een boek gelezen over Stampertje het konijn, en het verhaal ging erover dat hij drie zusjes kreeg. Maar dat ik hem kende van de film Bambi? Nee hoor, die film komt niet voor onder mijn steen uit het jaar 0.

Zal ik ooit verhuizen naar een onderkomen wat meer van deze tijd? Is er nog hoop? Zal ik ooit richting de 2018 verhuizen? Ja misschien wel, want ik zit op Facebook en Instagram. Ik weet dus wat social media is. Dat is al een goed begin.