Eigen Risico

Ben24 6 sep 2017

ja ja open ik vanmorgen teletekst en wat lees ik daar tot mijn grote verbazing gaat het eigen risico even naar de 400 euro te schandalig gewoon de minima is weer de dupe van de overheid en dan niet te vergeten moet de premie ook even omhoog gejaagd worden. wat wil de overheid nu dat de minima massaal zeg ja sorry overheid en zorgverzekeraar we gaan nu niet meer betalen? ja als ze dat doen kan ik ze geen ongelijk geven want dit kan niet meer de kosten van de zorg moeten en kunnen omlaag.

de eigen bijdragen mag eigen lijk niet meer dan 200 euro zijn meer dan voldoende. ik weet er helaas alles van ik kreeg een recept voor medicijnen maar door de eigen risico zat er niet anders op dan het recept te verscheuren en de medicijnen niet te halen ja hoe gek dat ook klinkt maar straks wordt dat allen maar erger een grotere groep kan het straks niet meer betalen dat betekent dat er minder mensen zullen aankloppen voor de zorg of in een veel te laat stadium dat dan de kosten helemaal de pan uit rijzen is dat de bedoeling van de overheid? als dat dus dan de bedoeling is zijn ze de juiste weg in geslagen zeker weten.

laat de overheid maar is op andere punten gaan ingrijpen dan eigenlijk de zorg de benen onder het lijf weg te nemen want dat lijkt me eerder een betere plan dit is gewoon te gek voor woorden hoe de overheid nu bezig is met eigenlijk de zorg heel langzaam aan het uitkleden is en ja hoor straks staan ze in de kamer de plannen weer ruim te verdedigen er valt aan het uitkleden van de zorg niets te verdedigen.

eigenlijk schiet er mijn nu nog een opmerking te binnen van wat mijn vader zo dertig jaar geleden zij en ja die is eigen lijk wel heel erg hardt maar zoals het er nu naar uit ziet zitten we er wel heel erg dicht bij.
mijn vader zou toen der tijd zeggen er komt nog is een punt dan is de zorg zo duur dan zeg de overheid gewoon ja sorry meneer of mevrouw u bent te duur wat zorg betreft wij laten u inslapen dat bespaart de overheid kosten en tevens schept het weer ruimte in ons financieel belijd.
ja en dan denk ik nu nou vader je heb er niet ver naast gezeten nog een duwtje en de overheid doet het gewoon.

maar conclusie is wel dat het toch te belachelijk voor worden is dat we er zo voor staan dat ieder keer de gezondheidszorg op tafel komt daar moet je niet over zeuren en aan gaan lopen treken om een kabinet te vormen, als het goed beschouwd is dit gewoon beneden alle peil en hopelijk krijgen ze het verstand bij elkaar om dit niet door te voeren