Doe mij eens een hele hoop daden

Floortje Bloem 25 sep 2017

Zoveel dromen, zo weinig mensen durven het om te zetten in daden.
Tenminste, zo wordt het ons wijs gemaakt. Dat je grote dingen moet doen, grote ommezwaaien moet maken omdat je dan echt iets van het leven maakt.
Het intrigeert mensen, mij ook, en de programma’s vliegen je dan ook om de oren. .

In grenzeloos verliefd zien we hoe leuke hippe frisse meiden voor de liefde van hun leven hun leuke stadse appartement inruilen voor plaggenhutje in een 3e wereldland om bij hun geliefde te zijn. Ze geven hun net afgeronde studies op, worden ziek en krijgen uitslag omdat hun darmkanaal zoveel vezelrijke bonenschotels niet aankan en na enige tijd komt er spanning want ze is zo afhankelijk van hem. Ja lieverd jij wilde zo graag alles opgeven voor hem. Lekker samen zijn. Kies er dan eentje op een paardenranch in Australie. Daar kunnen we nog wat mee.

In ik vertrek zie je koppels vrijwillig vluchteling worden en hun goede banen en sociale zekerheden opgeven om zelfstandig ondernemer te worden in het buitenland
Probleem is meestal hetzelfde; ze hebben veelal nog niet heel erg goed door wat deze functie in zal gaan houden aangezien in Nederland die promotie ook maar niet van de grond kwam, ze spreken de taal vaak niet, en lopen vast in chronisch geld en slaapgebrek. Want het blijkt toch wel veel tijd en geld te kosten zo’n zaak als eigen ondernemer.
Ze kijken snikkend op de Aaipet naar oma. Ja, oma mist jullie denk ik net iets meer Die staat de hele dag voor het raam naar buiten kijkt en mijmert over de dagen dat ze nog weleens langskwamen met de kleinkinderen
Maar laten we het vooral hebben over het feit dat we zo lekker vrij zijn. Ik weet alleen nooit zo goed waar ze dan zo lekker vrij van zijn of waar ik dan zo jaloers op moet zijn.

Grenzeloos verliefd, in eerlijkheid verzet ik mijn sportavond nog niet om af te spreken met een man. Ik vertrek, dat doe ik wel weer heel vaak. Maar ik weet altijd wel wat de nieuwe functie in zal houden.

Ik ambieer daden. De ouwerzwetse “ik sta met bloemen en een ode aan je deur en ik ga niet weg voordat je de mijnerst bent. als ik een man aanspreek op laks gedrag, krijg ik vaak wel terug dat ze dan wel enorm aan mij gedacht hebben. Als ik dat soort dingen zou kunnen weten, dan zou Hans Klok geen werk meer hebben in Las Vegas en liep ik daar in glitterpakje rond.
Ik heb weinig dromen hoor. Gewoon eentje die zegt; we vertrekken naar de plaatselijke tap,om daar samen een partijtje gruwelijk grenzeloos verliefd te lopen te zijn.