Gelukkig had de PVV de foto nog

Henny A.J. Kreeft 11 jul 2017

Het is vakantietijd en een aantal politici hebben toch besloten op vakantie te gaan, uitzonderingen daar gelaten. Laten die uitzonderingen – zoals zo vaak – aan de radicale rechterkant zitten. En deze geradicaliseerde politici gingen er met een gestrekt been in, waarbij de fractievoorzitter niet eens in actie hoefde te komen.

Een moeder en moslima is naar de rechter gestapt nadat de Haagse Maria Montessorischool erkende dat de planning om een klassenfoto te maken slecht is geweest, maar aan de andere kant geen excuses wilde aanbieden, behalve als alles binnenskamers zou blijven. De kinderen van de moslima hadden vrij gekregen van school voor het vieren van het Suikerfeest, echter de foto werd op dezelfde dag genomen en dus stonden de kinderen niet op de foto. Daarna moest de rechter beslissen of er sprake is geweest van onderscheid en dat bleek dus. In feite niets aan de hand.

Maar het ging over de Islam, Suikerfeest en een moslima dus de geradicaliseerde rechterzijde zag hier gewin uit te halen als men vragen ging stellen aan de minister van Veiligheid en Justitie en dat ging er niet echt zuinig aan toe. In de brief aan de minister werd zelfs gevraagd of de rechter knettergek was geworden. Los van de toon van de brief, is het geheel ongepast om dit soort zaken te zeggen over rechters, over mede Nederlanders en zeker te schrijven in een brief om opheldering te vragen over bepaalde dingen die gebeuren in de huidige maatschappij. Het laat weer eens duidelijk zien dat bepaalde personen – waaronder ook bepaalde politici – nauwelijks gespeend zijn van enige vorm van normen en waarden en zeker niet ingeburgerd zijn.

Het is toch gewoon van de ratten besnuffeld, dat dit soort rechts geradicaliseerde politici steeds maar hun gelijk proberen te halen over de rug van de gemiddelde moslim. Neen, ze spreken al lang niet meer over geradicaliseerde moslims – zoals ze genoemd worden, neen, deze rechtse politici spreken alle moslims aan en scheren alle moslims over dezelfde kam. Er worden geen uitzonderingen gemaakt als men vragen gaat stellen over zaken als Suikerfeest aan een minister en daar dan ook onmiddellijk erbij zet dit soort ‘ongein niet langer toe te staan’. Ongein worden Islamitische feesten genoemd, waar denken die rechts geradicaliseerde straatvechters het vandaan te moeten halen? Hele volksstammen worden door de uitspraken van deze rechtse zgn politici in een hoek geplaatst. Wordt het niet eens tijd dat rechts ook probeert in te burgeren?