Fitgirls

Zoevanmoort 6 jul 2017

Terwijl ik mijn instapagina refresh verschijnen er alweer een paar; foto’s van dunne meiden met soms te weinig kleren aan en ik vraag me af: ‘Wat zouden die de hele dag doen?’

Zouden ze echt iedere ochtend om half zeven op staan om te trainen voor het ontbijt? Zouden ze echt iedere dag minimaal vijf uur sporten? Of zouden ze echt altijd die zogenoemde ‘superfoods’ eten? Daarnaast vraag ik me af hoe het toch komt dat zij er zo ‘perfect’ uitzien, er zijn namelijk zoveel mensen die dagelijks een streng sportregime hebben maar er niet zo als zij uitzien.

Waarschijnlijk is het antwoord in enkele woorden te omschrijven: Dit is (meestal) nep. De levens van deze meisjes zijn volgens mij helemaal niet zo perfect als dat ze lijken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen dat zal ik zeker niet ontkennen maar ik weet bijna voor de volle honderd procent zeker dat wat zij laten zien niet haalbaar is voor de gemiddelde mens, of zeg ik nu iets heel doms?

Het gevaarlijke is dat veel (jonge) vrouwen zich proberen te vergelijken met dit soort types en dat is vooral iets wat je als vrouw nooit en te nimmer moet doen. Het is namelijk niet realistisch om door het drinken van ‘thintea’ en een paar weken flink squaten een superbooty te krijgen! Helaas zien velen dit niet… De meesten zien alleen maar de perfecte leven van deze vrouwen maar wat ze zichzelf niet realiseren is het feit dat achter de mooie instakiekjes misschien wel een hele grote hoop ellende schuilt. Ga maar eens op je gemak na wat er voor nodig is om een paar kilo af te vallen, dat gaat namelijk meestal al niet vanzelf moet je nagaan als je er zo als zij uit wilt zien, dat is simpelweg (meestal) niet mogelijk.

Toch zijn er genoeg die in de val trappen met als gevolg niet het gehoopte resultaat en een opgelicht gevoel. Daarnaast is er ook een groep die doorslaat, deze groep groeit de laatste jaren gigantisch maar wat doen we er aan? We kunnen onszelf moeilijk isoleren van deze beelden terwijl we weten dat ze risico’s met zich meedragen…

Ondertussen verschijnt er weer een foto met als gevolg dat ik nu weer een account minder volg…