Single zijn. Stad of Provincie?

Er schijnt dus een vrouwenoverschot te zijn hier in onze hoofdstad. Het is dus aan te raden als je single bent en halverwege de twintig of ouder dat je heel gauw je biezen pakt.
Het leven van een single ventje van een jaar of 25 is prima hier in de stad, anders dan ik me moet voorstellen als single van dezelfde leeftijd ergens in de provincie. Op het platteland, hoe zou dat er dan uitzien.
Ik stel mezelf voor in Bunschoten, 26 jaar en single. Lid van de lokale voetbalvereniging en daar zit ik dan in een voetbalteam en met die jongens giet ik me op vrijdagavond vol. Vervolgens ga ik op zaterdag voetballen en giet ik me daarna weer vol en sta ik op maandag weer wasmachine’s te verkopen bij de plaatselijke witgoedspecialist.
Dit scenario zit eruit als geschreven gonorroe. Een regelrechte burgerlijke hel waar ik mij van distantieer. Dan komt dit er nog bij, 6 van de jongens gaan nog altijd op hun 26ste naar Chersonissos. Dit doen de jongens inmiddels al 9 jaar. En al 3 jaar is het uberhaupt niemand meer gelukt om een wijf te neuken daar. Ze moeten lijdzaam toezien hoe de 18-jarige meisjes voor hun neus worden weggekaapt door jongens van 19/20. Jongens die aan het begin van hun studententijd staan en daar nog meer wijven gaan neuken dan de jongens uit bunschoten.
Ben ik dan zoveel beter? Nou, dat is natuurlijk typisch Amsterdam, tuurlijk leven wij ons leven beter hier. Graag heb ik het hierover met mijn goede vriend Henk. Over hoe wij zijn ontsnapt aan het burgerlijke dorpse leven. Dat wij lekker als jonge vrijgezel ons begeven in een stad vol ontdekkingen.
Niks is minder waar, we zijn dezelfde losers maar dan op een betere plek. Een plek waar veel meer van deze mensen zijn. Dat we met zijn alle zijn in deze stad maakt het wat draaglijker omdat er meer te doen is voor deze mensen. Maar in wezen zijn we precies hetzelfde als de jongens uit Bunschoten.
Singles zijn het kloppende hart van onze hoofdstad. En singles in de provincie zijn het druppelende gonorroe. Dat zou ook voor mij gelden als ik in de provincie zou wonen, maargoed dat woon ik nou eenmaal niet en daar ben ik zielsgelukkig om.
Gotta love the city.