SG van de VN Ban Ki-Moon blijkt ‘vooringenomen’

Freec01 1 mrt 2017

De EU verwerpt de Holocaust en draagt liefde voor de staat Israël uit. In strijd daarmee brengt de EU bergen geld naar een volk dat als MISSIE heeft DE VERNIETIGING VAN ISRAËL (Handvest Palestine Liberation Organization, (PLO). Dit betekent dat de Joodse Staat (en de Joodse heilige plaatsen) in zijn voortbestaan wordt bedreigd.
De zgn. ‘Joodse bezetting’ van Judea en Samaria verwijst naar het gebied dat in een oorlog was terug veroverd (DOOR JORDANIË BEZET van 1949 tot 1967).
In 1973 sloot de EU zich bij de vijand van Israël aan, de (PLO). Volgens de Europese Rekenkamer betaalt de Europese belastingbetaler de lonen van duizenden Palestijnse ambtenaren (‘Pegase-hulpprogramma’) die al zes jaar lang niet werken (Financial Times 2013).
Na het vredesverdrag tussen Israël en Egypte in 1979, kwam de verklaring van Venetië (1980) van de EU de Arabische Liga, welke ten doel had het herstel van de ‘goede economische betrekkingen met de Arabische landen’.
Na een oproep tot jihad nam de vergadering een resolutie aan: ‘De islamitische staten verplichten zich alle politieke, financiële en militaire middelen te gebruiken om de beslissing van Israël om Jeruzalem te annexeren te doen mislukken en te bevestigen dat ze alle landen, die de Israëlische beslissing goedkeuren of hulp verlenen bij de uitvoering ervan of hun ambassade in Jeruzalem, vestigen politiek en economisch zullen boycotten’. Christenen zullen zeker niet boycotten.
Koning Hoessein van Jordanië proclameerde in 1981: ‘De waarheid is dat Jordanië is Palestina, en Palestina is Jordanië’. Het is verboden eigen volk deporteren naar een gebied van een ander land (zoals Stalin deed). Maar de Judea en Samaria (Westbank) zijn NIET van een ander land en de vestiging is vrijwillig.
In 2016 was er een boycot van fruit dat uit de ‘Israëlische nederzettingen’ komt en waarop ‘Israël’ staat vermeld. Koenders (PvdA) verklaarde bevooroordeeld dat dit onder de vrijheid van meningsuiting viel. Al in 2009 verwierp een Franse rechtbank deze visie.
De Secretaris Generaal van de VN, Ban Ki-Moon, die verondersteld wordt de mondiale veiligheid te bevorderen, geeft in een toespraak toe dat hij al jaren tegen Israël ‘vooringenomen’ is. Vooringenomenheid is uit den boze, maar kan verklaard worden door de omstandigheid dat de VN voor 67% door de Arabische landen wordt gedomineerd. De EU blijft Israël’s vijand financieren. Waarom?