Lieve Ik

Pau_lien 2 mrt 2017

Lieve Ik,

Wat maak jij het mij soms moeilijk. Waar ben je zo bang voor? Waarom moet ik altijd perfect proberen te zijn? Waarom mag ik geen fouten maken? Waarom word je zo boos op mij als iets niet goed gaat. Wanneer accepteer je mij zoals ik ben? Ik doe mijn best om te voldoen aan jouw eisen, maar vaak lukt het niet of ga ik er aan onderdoor. Ik kan geen supervrouw zijn, perfectie bestaat niet. Is mijn best dan niet goed genoeg?

Je vindt het zo belangrijk wat anderen van mij vinden of hoe mensen over mij praten, maar weet je? Ik vind dat niet belangrijk, want ik weet dat mijn best doe en dat ik alles geef wat ik heb maar dat ik ook voor mijzelf moet zorgen. Jij zorgt niet voor mij, je maakt het mij alleen maar moeilijker, je geeft mij alleen maar een trap na wanneer ik juist zoveel geef. Maar jij vindt alles nog steeds niet goed. Ik ben er wel klaar mee om een voetbal te zijn. Lieve Ik, ik ben niet boos op jou, ik begrijp dat je het beste voor mij wilt. Alleen deze manier werkt niet voor mij. Mijn best doen vind ik belangrijk en dat blijf ik ook doen. Ik moet alleen op mijn grenzen gaan staan, want niemand anders doet dat voor mij. Ik kan alleen voor mijzelf zorgen, ik weet tot hoever ik kan gaan en wat goed is voor mij.

Ik neem je advies mee in overweging. Ik luister ernaar en bedenk dan of ik er wat mee wil en kan doen. Want weet je, de wereld vergaat niet als ik niet alle ballen hoog kan houden. Het is niet erg als er dingen mislukken of als het niet zo gaat als dat ik had verwacht. Die kant mag ik ook best laten zien. En zelfs nu wil je niet dat ik dit online zet, want dan kan ik kritiek krijgen of kunnen mensen dingen denken die niet leuk zijn. Maar ik beslis om dat wel te doen, juist omdat het kwetsbaar is. Waarschijnlijk geloof je het nog niet maar, je kwetsbare kant laten zien is juist krachtig.

Lieve Ik, het komt goed.