Trumpiaanse tijd

Khelar 1 feb 2017

Trumpiaanse tijd.
Enkele clochards en kluizenaars daargelaten weet een ieder dat er een nieuwe tijd is aangebroken. Het is spannend en onwijs gaaf om het mee te maken. Onze aardrijk doet er weer toe en dwingt ons in de ene of andere kamp te vertoeven waarbij saamhorigheid weer telt. Het lijkt wel oorlog zonder dat er tot nu toe een schot is gelost. De verhalen van mijn opa en oma over de oorlog kan ik klakkeloos vergelijken met de huidige tijd. Louter enige woorden dien ik te vervangen. Joden zijn moslims inclusief Ausweise en de Nazi’s, ….. ja de Nazi’s wie zijn dat eigenlijk. We kennen hun Grote leider maar wie heeft hem op het schild getild? Enkele ondervraagde burgers hebben hun bewondering over de Grote leider uitgesproken, waarbij een belachelijk karikaturaal niveau werd gehaald. De echte burger worden nooit getoond. Waar zijn ze?
Het brengt me bij een kleine zijspoor. Bij de emancipatie is een onmisbaar gedeelte vergeten te laten deelnemen, namelijk de mannelijke mens. Om succes te boeken heb je mijns inziens altijd een geduchte tegenstander nodig. Men dacht toentertijd dat het de man was. Nu de strijd van de mens om elkaar als gelijke te zien zielloos ten onder is gegaan, lijkt nog steeds niet het besef er te zijn dat onwetendheid de tegenstander was. De onwetendheid van de man en ook de vrouw.
Het kiezen van een nieuwe Grote leider hangt af van het niet weten, het niet opvangen van de echo’s die een ieder afgeven.
Weet wie je tegenstander is en de winst ligt in het verschiet. Zo niet dan proberen we het onzichtbare zichtbaar te maken door een muur te bouwen. Een Mexicaanse of eigenlijk Amerikaanse muur is niet nieuw, Chinezen, Duitsers en Israëlieten ging hem voor. Dan weten we tegen wie vechten en waar we het over hebben want er is een muur toch?
Zelfs Rapunzel kan er over meepraten dat zo iets niet werkt. Nog altijd is het degene die zich aanpast kan overleven en niet wie het sterkst is. We leven in een sterke Trumpiaanse tijdperk dat maximaal acht jaar zal gaan duren. Het zal een periode van voorspoed worden voor degene die zich gezien voelen waar anderen zich aanpassen totdat zij zich gezien worden.
Bouw een muur voor de onwetende, de onzichtbaar mens en gegarandeerd wordt je een Grote leider.