Van geen onderwijs meer mogelijk tot plofklassen.

Barbara Babs 23 jan 2017

Afgelopen weken lezen we steeds meer over onderwijs.
„Meer aandacht leidt tot betere prestaties. Een kleinere klas is ook beter voor de docent omdat de werkdruk omlaag gaat. Je kunt dan eindelijk doen wat iedere docent wil: kinderen voldoende aandacht geven.” Vervang het woord kinderen even voor mensen. Pak die ”plofklassen” maar aan. Vergeten jullie dan niet het ”Passend Onderwijs” er alstublieft even bij te pakken? Politici moeten investeren in het onderwijs. Soms vergeten politici en anderen mensen ook nog een subtiel groepje mensen. Dit groepje is dan nog net geen plofklas maar ploft net even ”anders”.

Revolutie van scholieren tegen ‘t huidige onderwijs.
Helemaal mee eens. Maar pak dat niet alleen het middelbaar onderwijs aan maar pak dan gelijk alles aan. Omdat politici te weinig luisteren hangt iedereen vaak tussen droom en daad. „Individuele talentontwikkeling lijdt zwaar onder deze ontwikkeling. Het wordt tijd dat het onderwijs bij het fundament wordt aangepakt. Dagelijks zien wij de grote problemen die spelen in het onderwijs. Leerlingen moeten ten koste van alles zo snel mogelijk met een diploma van school. Slagingspercentages zijn heilig in Nederland.” Lig jij morgen in het ziekenhuis en moet je revalideren, dan kan je niet ”rekenen” op school.

De Onderwijsraad heeft ook geconstateerd dat passend onderwijs nog niet goed verloopt in ons land. Sommige regio’s beschikken niet over scholen die gespecialiseerd zijn in onderwijs met passende begeleiding. Of anderen scholen geven je doodleuk een niveau 2 diploma mee van het MBO en houden het hiermee voor gezien. Je bent bijzonder genoeg, een apart geval, waar ze niets mee kunnen. Het Nederlandse onderwijs is niet om over naar huis te schrijven.

De meeste dromen zijn bedrog, wees realistisch. We worden allemaal in hokjes gepropt. De meeste dromen worden van je afgenomen. We worden uiteindelijk een richting in gezet waar we het maar mee moeten doen. Ze geven oplossingen die hen het beste uitkomen maar er wordt geen rekening gehouden met jou. De keuzes worden bepaald, die bepaal je zelf niet meer. De dromen die je had worden uiteengespat. Er word je wijs gemaakt dat dit het beste voor je is. Ga jij hier gelukkig van worden? Het moet anders en het kan wel degelijk anders. Geld genoeg, redenen genoeg.
Ik wacht af hoe deze ”verkiezingen” het onderwijs gaan ”verbeteren”. Er is altijd wel een weg..

Voor nu een Goeiemoggel. Ik leef de leven. En nu neemt Mevrouw ”van Dalen” afscheid..