Brief aan Mark Rutte

Spurgeon Maria 23 jan 2017

Beste Mark Rutte,

Ik schrok vandaag wakker, met het bericht ‘Als je het land niet bevalt, moet je maar vertrekken’
Hoe kan een minister-president van een multicultureel land als Nederland dat zeggen vroeg ik mij af?
Zelf ben ik een Nederlander met een Surinaamse moeder en een Antilliaanse vader.
Ik denk dat ik meneer Rutte moet meenemen in hoe het in mijn leven aan toe gaat.

Wanneer ik door een dorpje loop, waar de meerderheid ‘blank’ is, wordt in met een vies gezicht aangekeken zo van: wat doe jij hier, jij hoort hier niet.

Ik ben een tweedejaarsstudent bedrijfseconomie op de Vrije Universiteit, maar als ik over 3 jaar wil gaan werken, moet ik in mijn achterhoofd houden dat ik niet 1,2,3 op grond van mijn kwaliteiten wordt beoordeeld, maar dat ik ook op mijn etnische achtergrond word beoordeeld.

Als ik mijn muziek in de studentenkamer een keer te hard heb gezet, word ik door mijn buurman belaagd en zegt dat in ‘te gast ben in dit land’.

Dit zijn enkele voorbeelden die ik afgelopen jaar bij mij zijn afgespeeld. Nu durft meneer Rutte te zeggen dat als ik het hier niet leuk vind dat ik ‘maar moet weggaan’.

In plaats van samenhorigheid te creëren in de samenleving bent u eigenlijk net zo erg als u collega meneer Wilders door verdeeldheid te creëren in Nederland.
Ik denk dat u weer even opnieuw moet nadenken en alles even op een rijtje zetten.
In plaats van met u onderbuik gevoelens te praten, zou u in de toekomst moeten afvragen wat de werkelijke problemen in de samenleving zijn.

Spurgeon