We “denk-en” allemaal aan; Holland! II

Senay Tosun 5 dec 2016

In mijn vorige stuk had ik het over de verkiezingsprogramma van Denk, het ziet er voor de rest goed uit en er liggen mooie plannen voor de arbeidsmarkt, de zorg, onderwijs etc.. Het is in totaal een verkiezingsprogramma van maar liefst 76 pagina’s met heel veel illustraties om het “denk”- vermogen te stimuleren. Maar, als we kijken naar hun optreden in de tweede kamer zien we helaas alleen een wijzende vingertje naar de “witte” Nederlander, zelfs negen van de tien keer wordt er gewezen naar de (ex)- PVV’ers. Wanneer zijn jullie van plan om jezelf aan te wijzen? Hoe gaan we ervoor zorgen dat ook een “witte Nederlander” zich in de multi culturele samenleving veilig voelt in plaats van bedreigd? De manier van optreden in de kamer levert daar geen bijdrage aan! Het is populistisch gedrag.

Ik zal niet ingaan op de verkiezingsprogramma van PVV want die voelen zich geroepen om Nederland te “de-islamiseren”. Op welke planeet zij leven, heb ik helaas niet kunnen achterhalen want ben door mijn mb’s heen echter wil ik de PVV wel wijzen op het feit dat een gemiddelde Nederlandse Moslim niet staat te wachten op de invoering van de Sharia en de gebruiken daarvan in Nederland mijn vaderland.

Helaas ben ik er niet van overtuigd dat Denk en PVV onze problemen op korte, midden lange en lange termijn zullen oplossen. Niet met een diversiteitsquota, niet door integratie te vervangen door wederzijdse acceptatie en ook niet door Nederland te de-islamiseren. De uitspraken van jullie achterban zijn geen uitspraken waar ik vrolijk van wordt! In plaats van dat de “volksvertegenwoordigers” juist proberen dat er meer bruggen worden gebouwd, worden de bestaande bruggen opgeblazen met als gevolg polarisatie, stigmatisering, angst en haat! Het beeld dat geschetst wordt is alsof elke “witte” Nederlander op PVV zal stemmen omdat het racisten zijn en andersom alsof elke “gekleurde” Nederlander op Denk zal stemmen omdat zij zich door elke Nederlander gediscrimineerd voelen. Klikklare onzin!

Beste witte en gekleurde Nederlandse pieten, tegen racisme? Begin eerst bij jezelf!
Geen DENK’ers en dromers, maar DOEN’ers zullen een bijdrage leveren aan een leefbaar, sociaal, sterk en warm Nederland, een Nederland waarin wij niet naast elkaar maar met elkaar in vrede leven!

Met vriendelijke groet,

Şenay Tosun
Turk met een Hollandse twist!