Gemiste kans? Ik denk?

Harrie Schröder 12 dec 2016

Nu niet meer hardop denken ,want dat kan niet meer en mag ook niet meer .Jammer alweer een stukje verder weg van normaal met elkaar omgaan.
Vroeger zei men dat rode Jan weer had ingebroken en dat schele Bert de ruiten van de school weer had ingegooid. Tja, zo ging dat als men een omschrijving van de dader gaf en wist wie het was. Ach toen was het geen punt om met zulke omschrijvingen te komen om de daders op te pakken, helaas stellen sommige Nederlandse mede burgers dat niet zo meer op prijs om te zorgen dat men van zulke types af komt.
Nu zijn we zo ver dat meer dan zes duizend “mede Nederlanders” vrolijk aangifte hebben gedaan tegen een uitspraak ,een goede of verkeerde, die nu alleen maar negatief is uitvallen voor henzelf. Het zijn dezelfde “mede Nederlanders” die het maar niet willen snappen dat je gewoon moet doen en gewoon eens iets kunt zeggen zonder dat je op je woorden moet letten.
Laten die “mede Nederlanders “ook eens een rechtszaak aanspannen tegen hen die haat prediken in de moskee en tegen hen die neerkijken op vrouwen zoals in keulen met oudjaarsavond het geval was en waar nu pas een belachelijke klein aantal zijn veroordeeld van de duizenden aangiftes. Tja ik weet het ,dat doet men niet zo snel ,toch wel een beetje bang het zijn toch wel andere mensen waar je mee te maken hebt.
Zoals een Duitse sprak tijdens een discussie programma;” het is de politiek die nu beslist wat ik mag zeggen ” . Het ging , en dat wist ik ook niet, erom dat je ook al geen negerzoen meer mocht zeggen in Duitsland terwijl ze in Duitsland toch wel iets meer gewent zijn.
Maar wat mij bijbleef van een uitspraak in dat programma was, het kwam weer naar boven na de uitspraak van Wilders , dat er mensen zijn die helemaal niet geïnteresseerd zijn in een goede en harmonieuze samenleving en die breed lachend op de tv weten te vertellen dat men gediscrimineerd wordt en in vol ornaat in beeld willen komen tijdens het boerka verbod debat in de Tweede Kamer.
“Nee men draagt een boerka uit vrije wil” Tja, ja net alsof vrouwen niet graag eens iets leuks en luchters willen aantrekken en-of eens lekker met vriendinnen op het terras willen zitten met een wijntje erbij.
Vrije wil is volgens mij iets dat je graag zelf doet zonder druk van de omgeving en waar je je fijn in ,met, mee voelt en waar je andere niet mee lastig valt. Men viel over Wilders dat hij er tijdens de uitspraak niet was maar waar waren de Zes duizend zwaar depressieve gediscrimineerde ?