Metallica shirt

ben schaafsma 18 nov 2016

De drager van een Metallica shirt stinkt naar zweet, bier, shag, weed of naar een fijne mengeling van die geuren. Hij is bezig dronken te worden of aan het bijkomen van een kater. Je moet tegen hem schreeuwen want hij is doof geworden omdat hij al jaren te dicht bij de boxen heeft gestaan. Op het shirt zitten vlekken van hele vette worsten met ketchup. Vlekken van vanochtend en vlekken van vorige week.

Als de Metallica shirt drager s ’middags wakker wordt poetst hij zijn tanden gehurkt naast zijn festivaltentje en spoelt na met een blikje bier. Daarna klinkt een boer die zo hard is dat de andere festivalgangers een duimpje opsteken. Hij poept op een festival dixie met een broodje in zijn hand. Zijn stem is schor van het roken en jarenlang over harde muziek heen schreeuwen tegen andere dove Metallicashirtdragers.

Onder het shirt draagt hij een spijkerbroek van een model en merk dat al jaren uit de mode is. Over het shirt een spijkerjasje zonder mouwen met heavy metal emblemen van Judas Priest en AC/DC. Hij loopt op klompen of leren laarzen. Hij weet niet hoe hij is gekomen en maakt zich niet druk over hoe hij weer weg zal gaan. Als je ‘m naar zijn mening vraagt zegt hij: "ze maken mij de pis niet lauw". Hij flirt met een lelijke vrouw vol tattoos die ‘m onder de tafel kan zuipen. Morgen is hij het toch vergeten.

Een Metallica shirt draag je dus niet als je een vloggende fashionista bent met een eetstoornis. De laatste die een Metallica shirt mag dragen is Justin Bieber. Het is geen fashion statement en geen hype. Niet voor hipsters, gabbers, bimbo’s of Vondelpark barbecuers. Je kunt het niet combineren met een tuttig vintage blousje of die kekke cowboy laarzen van het internet. Dus Bieber, vloggers en andere followers of fashion trek het uit en blijft er af!

Je moet het recht om een Metallica shirt te dragen verdienen door jarenlang met je hoofd te schudden op keiharde muziek. Ook de leden van de band Metallica mogen het shirt eigenlijk niet meer dragen. Ze zijn tegenwoordig veel te geciviliseerd.