Eerlijk?!

Niels van Hemert 10 nov 2016

Met argusogen hebben we allemaal de verkiezingen aangezien, nu eindelijk gewonnen door Trump, de Amerikaanse Wilders. En telkens weer zeggen mensen: “Hij is wel eerlijk, die Trump.” Gekke wereld waarin je zulke types eerlijk kan noemen. Zoals je van Nixon geen tweedehands auto zou kopen, zo zou je van Trump niet opkijken als je hoorde dat hij een piramidefonds runt. Hij is net zo uitgedokterd als elke andere politicus.
Onze Geert Wilders, nu hoger dan ooit in de peilingen, is niet heel anders.
We ruilen eerlijkheid van merk A in voor merk B, maar als je het drinkt blijkt het nog steeds bullshit met bleekmiddel te zijn.

Mensen willen eerlijke politici? Dat is evident waanzin, tijd om het hele plaatje te bekijken. Welk merk leugens zijn we aan het kopen? Eerlijke politici zoals Wilders en Trump zijn een vorm van zelfbescherming. De wereld is vol terrorisme en illegale immigranten. Het volk is bang. Het volk is boos. En waarom niet?
Rechtse populisten moeten wel gelijk hebben wanneer ze zeggen dat het aan de buitenlanders ligt, want het is een ander geluid, een herkenbaar geluid tussen de onduidelijkheid en onveiligheid van de hedendaagse politieke wereld. De merknaam is hoop, de schijn van verandering.

Clinton vertegenwoordigde de status quo en het volk heeft gekozen die te doorbreken, zoals dat ook in Nederland gaat gebeuren. Door op rechtse conservatieve partijen te stemmen. Conservatief betekent overigens dat ze tegen verandering zijn. Status quo, met andere woorden. Ondertussen vraagt links zich af, met elke nieuwe verkiezing, hoe het zo ver kan komen. Maar de reden is simpel: links is betekenisloos. Het is geïnstitutionaliseerd. Kloof tussen rijk en arm? Links is zelf rijk. Als ze verliezen winnen ze, als ze winnen verliezen ze. We moeten nog veel verbeteren in ons land? Hou toch op.
De media kan z’n lol niet op met het circus. Zij zijn de echte winnaars. Linkse media demoniseren Trump? Dat doen we zelf. Hier, klik op deze link.

Tip voor gevorderden: media zijn niet links of rechts. Wilt u andere artikelen lezen? Like en subscribe onderaan de pagina.

Het Amerikaanse volk heeft een keuze gemaakt tussen status quo en de schijn van verandering. Voor de Nederlandse verkiezingen (en andere verkiezingen in de EU) voorspel ik dezelfde uitkomst. Het is een vals dilemma, je verliest doordat je de vorm van de vraag accepteert. Ons oude merk is failliet, lang leve het nieuwe merk.