Wie ben JIJ eigenlijk?

Cleetje 31 okt 2016

De wereld is erg veranderd sinds er steeds meer technologie is op de wereld!
Wat is er gebeurt met de Generatie? Het verbaast mij vooral , dat de kinderen van de generatie al weten hoe je een tablet of telefoon kan bedienen; terwijl ik in die tijd met barbiepoppen speelde.

Als je om je heen kijkt dan zie je dat iedereen een telefoon in hun handen hebben. Je ziet iedereen via internet communiceren. Daar is toch niks aan?
Maar wanneer groet je die ene persoon die over straat loopt?
Dat is omdat we alleen maar naar die schermen kijken. We kijken niet meer naar de realiteit, we vergeten mensen om ons heen. We zien een wereld die perfect is maar nooit realiteit zal worden.

Dit is waar het fout gaat. Omdat we alleen maar ideaal beelden zien vergeten we de realiteit. Waardoor we onzekerder worden over onszelf. Maar het probleem is we willen alleen maar dingen zien die perfect zijn. En oordelen te veel over elkaar. En kijken niet meer naar ons zelf, wat je zelf in huis hebt. We kijken alleen maar wat we willen en wat een ander heeft. Maar niemand is perfect en dat zou nooit zo zijn. Stiekem is iedereen een beetje jaloers op elkaar. Want jij hebt misschien net een stukje dat de ander mist. En zo denkt iedereen. Maar dat weet niet iedereen of laat ik zeggen beseft niet iedereen. Je beseft als je voor je gevoel alles hebt waar JIJ gelukkig van wordt en niet meer naar de ander kijkt maar naar jezelf. Dan probeer jij dat over te brengen naar een ander maar dat zal toch niet overkomen. Je begrijpt pas iets al je het zelf heb mogen meemaken.

We doen het niet voor ons zelf allemaal! Als iets populair is en iedereen heeft het en jij niet: wat dan? Dan voel je je buitengesloten, anders, een vreemdeling. Je hoort er niet bij. Wat doe je dan je doet het ook zodat jij er bij kan horen. Het is heel simpel eigenlijk. Je hebt het bijna niet door maar het gaat allemaal vanzelf. Als jij in een bepaalde groep zit en je zit in een bepaalde sfeer, dan moet jij om bij die sfeer te horen de dingen te doen die zei doen. De truc is om altijd jezelf te zijn zeggen ze. Maar hoe doe je dat eigenlijk? De vraag blijft wie ben Jij eigenlijk?