Terrorclowns

Angelo B. 18 okt 2016

Het bericht komt mij gisteravond via mijn vrouw ter ore: Er is een ‘Terrorclown’ opgepakt dicht bij ons huis. Het bericht zorgt voor enige opschudding, ook bij buurtgenoten, want er wonen veel kinderen in de wijk en je weet ten slotte nooit wat zo’n figuur van plan is: Is het een blije Bassie, die alleen maar een geintje wil uithalen, of een pedofiele Pennywise die kinderen probeert mee te lokken? Ook mijn vrouw, die én zwanger is én avonddiensten werkt maakt zich zorgen. Wat als ze een ronddolende Ronald McDonald tegenkomt tijdens haar wandeling van het openbaar vervoer naar huis? Het is meer dan duidelijk, de Terrorclown is definitief geland in ons koude kikkerlandje, en deze Hollandse Harlekijn houdt de gemoederen meer dan bezig.

Ik vraag me dan direct af: Wat bezielt zo’n krankzinnige Krusty om met een masker op en een wapen in je hand de straat op te gaan om volkomen onbekenden de stuipen op het lijf te jagen? Waarschijnlijk niets meer en niets minder dan dat ze de filmpjes op YouTube hebben gezien en die willen naspelen. Wat ze daarbij even vergeten is dat heel veel van die filmpjes nep zijn, met ‘geschrokken’ mensen die gewoon bij de clown horen. DIE bijdehante Bozos zijn namelijk wél slim genoeg om te zien dat er toch best een gevaar in schuilt om een willekeurige voorbijganger aan te vallen, zeker in Amerika, waar iedereen een vuurwapen lijkt te dragen maar waar gek genoeg toch de meeste filmpjes vandaan komen. Zij vangen flappen op YouTube met hun pranks, de na-apende prutsende Pipos vangen straks klappen van een boze buurtwacht.

Mijn advies aan mensen die, misschien na alle hype in de media, ook van plan zijn om grappig te zijn en in een clownspak mensen de stuipen op het lijf te jagen zou zijn: DOE HET NIET. Het wachten is namelijk op de eerste dode clown. De eerste Jolige Joker die het verkeerde groepje tegenkomt en in elkaar geslagen wordt, of erger. In het buitenland gebeurd het al, en ook in Nederland gaan we die kant op. De sentimenten die we op internet lezen zijn duidelijk en niet mis te verstaan. Mensen roepen nu al op om knokploegen te vormen en op clownsjacht te gaan. Geef ze geen aanleiding, en laat je clownspak lekker in de kast hangen. Want een dode clown is nooit grappig, en een levende alleen in het circus.