Leren waarderen

Sanne94 20 okt 2016

Ken je dat gevoel? Dat gevoel dat het je geluksdag is vandaag? Dat gevoel dat je voor eventjes de hele wereld aankan? Je haalt de laatste trein net op de minuut, je favoriete chocolade is in de aanbieding, je krijgt onverwachts een kaartje van een goede vriendin en dan komt in de auto ook nog eens je favoriete liedje op de radio! Het komt niet zo vaak voor, van die dagen waarop werkelijk alles goed lijkt te gaan. Vaak zeuren we liever over alle dingen die er mis zijn gegaan.

Maar is dat wel zo? Is elke dag niet in essentie een geluksdag? Want als je even diep nadenkt, kun je vast wel iets bedenken dat vandaag een glimlach op je gezicht heeft getoverd. Net zoals gisteren en de dag ervoor. En is iedere dag die je doorbrengt met vrienden of familie geen dag om gelukkig van te worden? Iedere dag waarop je naar buiten kijkt en ziet dat de zon schijnt. Iedere ochtend dat je vroeg moet opstaan om naar je werk te gaan, waar je hopelijk veel voldoening uit haalt. Iedere dag dat je van lekker eten mag genieten en naar mooie muziek mag luisteren. Iedere dag dat er een vreemde op straat naar je lacht of dat je een kind onbezorgd ziet spelen. Iedere dag dat je spontaan een complimentje krijgt.

Zijn het niet juist die kleine dingen die het leven zo waardevol maken? Het gaat er maar net om hoe je de dingen bekijkt. Natuurlijk is het frustrerend als je midden in een forse regenbui terecht komt, maar het vooruitzicht van een gezellig avondje op de bank met een kop thee en je favoriete serie maakt toch alles weer goed? En als je weer eens vertraging hebt, wees dan juist blij dat je mensen om je heen hebt die ervoor zorgen dat je niet kunt wachten om naar huis te gaan. Laat je dag niet verpesten door al die onbenullige dingen en realiseer je eens wat vaker waar het echt om draait in het leven.

Het leven zit vol geluksmomentjes, we moeten ze alleen wat meer leren te waarderen.