Het nieuwe beroep

[email protected] 21 okt 2016

Een nieuw beroep.

Er komt een nieuw beroep. Een beroep wat nog nergens op de wereld bestaat en onlangs is aangekondigd door minister Schippers.
Ik wil wel de eerste zijn om te solliciteren naar het beroep “stervenshulpverlener” of “voltooid leven hulpverlener”. Een mooi beroep wordt dat. Je klanten zullen nooit klagen en achteraf heb je uiteraard altijd gelijk. Geen baas die je kan controleren.
Wat is er voor nodig, een enigzins medische achtergrond. En je moet een goed gesprek kunnen voeren aldus de minister. Dus een diploma medisch assistent moet voldoen te Uiteraard moet je transparant, zorgvuldig en toetsbaar werken. Dit betekent dat je goed in Exel moet invullen wat je heb gedaan bij begeleiding van de cliënten. Zodat iedereen achteraf kan toetsten “nu dat is zorgvuldig “ Dus in het vakje “Is de cliënt depressief vul je nee in” Het vakje vindt de cliënt zijn haar leven voltooid vul je ja in” klaar is kees. Om vervolgens het formulier in te vullen voor je declaratie wees daarin ruimhartig voor jezelf, een ieder weet dat zorgvuldig werken vele uren kost en niet goedkoop is.

Zo’n nieuw beroep bied uiteraard allerlei nieuwe markten en mogelijkheden. Wat dacht u van voltooid leven toeristen. Ons land loop voor hierin en eenieder in de wereld die denkt dat z’n leven is voltooi kan bij ons terecht.
Uiteraard zal de Paus en vele regeringen er schande van spreken maar dat moet je zien als extra reclame en zal de dienstverlening alleen maar aantrekkelijker maken. Maar ook enige verbinding met verzekeringen, de uitvaartbranche etc etc bied voldoende mogelijkheden voor het nieuwe beroep. Uiteraard allemaal binnen de grenzen van zorgvuldigheid en transparantie. Na een jaar of wat dit beroep naar tevredenheid van een ieder te hebben uitgevoerd en in menig praatprogramma duidelijk te hebben gemaakt dat je zoveel mensen heb geholpen en dat je cliënten je zo dankbaar waren. Vergeet dit nooit in te vullen in je verslagen. Mooi geïllustreerd met voltooid leven vlogs. Kan er begonnen worden met neven functies’ te beginnen met een mooi bijzonder hoogleraarschap “voltooid leven” Lezingen en een boek over mensen in hun laatste levensuur. Je kan dan alla “Pim van Lommel “ mooie verhalen schrijven over het licht aan het eind van de tunnel, de verlichting die mensen ervaren, de dankbaarheid die je ziet in de ogen van je cliënten als ze de grens overschrijden.
Een mooi beroep voor als je leven is voltooid