Als “moslims” ” vegetariërs” was.

Kirstenvl 7 okt 2016

Niet lang geleden las ik een artikel over Machteld Zee en haar boek "nuttige ongelovigen", over hoe wij als atheisten en Christenen de Islamisering in de hand werken, door onze gebruiken opzij te zetten voor de moslims in onze omgeving, om zo maar niet voor racist uitgemaakt te worden.

Zelf weet ik niks over radicale moslims, die een geheim netwerk zouden hebben op weg naar wereldheerschappij, maar wel heeft Machteld een puntje. Positieve discriminatie is tegenwoordig de orde van de dag, bijna niemand durft -terecht of onterecht- zijn mond nog open te trekken om tegen een moslim in te gaan, want natuurlijk willen wij onze oh zo tolerante multiculti-image niet kwijt. Dus ja, mocht er van waar dan ook een orgaan massaal bezig zijn om de Islam over de hele wereld als enige geloof te verspreiden, dan zijn wij "Westerlingen" inderdaad goed op weg om deze hoge piefen een handje te helpen, door bijvoorbeeld de fles wijn te weren uit het kerstpakket, geen varkensvlees te serveren in de voetbalkantine (maar wel een grand assortiment aan halal turkse snacks) en geen kerstbomen meer neer te zetten in het winkelcentrum. Omdat dit onze moslimburen, collega’s en teamgenoten misschien wel dwars zou kunnen zitten.

Ik denk dat we hier inderdaad een beetje in doorslaan, en ik ben absoluut voor een multiculturele samenleveing, maar niemand lijkt door te hebben dat we die zo juist lekker met zijn allen aan het tegenwerken zijn. Kijk, ik vermoed dat jouw Turkse teamgenoot er geen probleem van maakt als jij een bammetje met achterham aan het oppeuzelen bent in de rust op zondag en dat je collega uit Syrië er geen probleem van maakt als er een fles wijn in zijn kerstpakket verschijnt, als ze het zelf maar niet hoeven te consumeren.

Kijk, de vergelijking is misschien een beetje raar, maar als vegetariër ga ik ook niet klagen over de hoeveelheid bio-industrie vlees die op de barbeque ligt, of de kalkoen die je met kerst op tafel hebt staan, laat mij maar lekker aan mijn wortel knagen. Er is ook nog nooit een werkgever geweest die eraan gedacht heeft die gerookte zalm speciaal uit mijn kerstpakket te vissen. No big deal, ik geef hem wel aan iemand anders en ik weet vrij zeker dat jouw moslimcollega net zo denkt over die fles wijn.

Dus stop discriminatie, negatief en positief.

Het zijn niet de gematigde moslims op de hoek die verdeeldheid creëren in onze samenleving. Dat zijn wij "ongelovigen". En misschien die radicale wereldheerser in zijn geheime sekte in het Midden-Oosten.