22 jaar en nu al een midlife crisis?!

[email protected] 5 okt 2016

Je bent net afgestudeerd, eindelijk heb je dat papiertje in handen, voor vele een opluchting. Maar dan begint het pas, het solliciteren naar een baan. Er zijn genoeg vacatures, maar er wordt ook veel gereageerd. Hierdoor val je vaak net buiten de boot, omdat je niet de juiste persoon bent die ze zoeken of je hebt te weinig ervaring (‘hallo, hoe kun je aan ervaring komen, je bent net afgestudeerd!’). Na heel wat afwijzingen ga je toch aan jezelf twijfelen, heb ik wel de juiste studie gekozen, past dit wel echt bij mij of had ik toch iets anders moeten doen. En misschien nog wel een belangrijkere vraag.. wat wil ik verder? Een vraag waar ik nu dagelijks tegen aanloop. Ik dacht dat ik op mijn 22ste wel zou weten wat ik wil gaan doen, maar niets is minder waar. Misschien heb ik gewoon een brede interesse en vind ik veel dingen leuk of ben ik gewoon een grote twijfelaar. Het lijkt er wel een beetje op alsof ik in een midlife crisis ben beland en dat al op mijn 22ste! Help, waar gaat het mis of is dit heel herkenbaar?

Toch is het denk ik niet zo gek, je bent net afgestudeerd en de wereld ligt voor je open. Dan is het niet zo gek dat je dan niet precies weet wat je wilt. Daarom kunnen mensen ook niet van je verwachten dat je al precies weet wat je wilt gaan doen. Je hebt gewoon tijd nodig om jezelf verder te ontwikkelen en te ontdekken wat jij precies leuk vindt om te doen. Ga er daarom niet bij neerzitten en ga ontdekken wat jij leuk vindt om te doen. Ik weet in ieder geval al wel wat ik ga doen; ontdekken wat ik leuk vind! En wat ga jij doen?