Mijn Multiculturele Samenleving

Gea Pons 26 aug 2016

Op mijn pleintje woonde een gezin uit Libanon. Dat kon ik onthouden, want ik had net bij topografie geleerd waar Libanon lag en ik zocht het af en toe nog op in de Bosatlas. De oudste van de drie dochters van het gezin was een jaar ouder dan ik, maar ik kon al meer woordjes schrijven dan zij. Zij kon mooier tekenen.

Als we buiten aan het spelen waren gingen we alle ouders langs voor iets lekkers. De hele dag keek ik uit naar het moment dat we bij haar moeder aanklopten. Zij maakte namelijk weleens pannenkoeken voor ons, waar ze friet instopte! Pannenkoeken met friet! Mijn twee lievelingsetens in één!

Een keer per jaar mocht ik henna op mijn voet. Omdat de henna mooier was dan de mooiste plaktatoeage die ik ooit had gehad hield ik mijn voet expres buiten de douche, want dan zat het er langer op. Dan hoorde ik langer bij de vrouwen die het wel op hun handen mochten.

Mijn vriendinnetje kreeg een hoofddoek, want ze was vrouw geworden! Stik jaloers was ik, want op dat moment besefte ik dat ik nooit een échte vrouw zou worden.

Mijn Multiculturele Samenleving.